Sharlon Schoop tijdens het Europees kampioenschap in 2014.

Honkbal

Sharlon Schoop weer terug in Norfolk

Sharlon Schoop weer terug in Norfolk

Sharlon Schoop tijdens het Europees kampioenschap in 2014.

Sharlon Schoop tijdens het Europees kampioenschap in 2014.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Het werd een hectische en vooral vreemde week voor Sharlon Schoop. De 29-jarige profhonkballer van Curaçao mocht even dromen van een debuut in de Major League. Maar uiteindelijk bleef het daarbij. Inmiddels is hij teruggekeerd bij zijn Triple A-team Norfolk Tides.

“Het zou een droom zijn die uitkomt”, vertelde Sharlon Schoop maandag nog aan de Amerikaanse journalisten, terwijl hij door zijn ploeggenoten werd gefeliciteerd. Even daarvoor was hij in het kantoor van zijn manager Ron Johnson geroepen. Daar had hij te horen gekregen dat hij zijn koffers kon pakken voor een trip naar Baltimore.

De hoofdmacht van Baltimore Orioles wilde voor de serie van twee wedstrijden tegen San Diego Padres de oudere broer van Jonathan Schoop achter de hand hebben voor noodgevallen terwijl derde honkman Manny Machado nog een schorsing van twee wedstrijden moest uitzitten.

Kans

De afgelopen twee seizoenen komt Sharlon Schoop uit voor het Triple A-team van Baltimore Orioles. In zijn twaalf seizoenen als profhonkballer bleef een debuut in de Major League vooralsnog uit. Zijn jongere broer Jonathan Schoop slaagde daar al wel in en is inmiddels een vaste waarde in Baltimore. En zo kregen Sharlon en Jonathan Schoop deze week ineens de kans om voor het eerst samen in een wedstrijd uit de Major League te spelen.

Maar een hereniging van de twee broers van Curaçao bleef uit. Terwijl Schoop twee dagen in een hotel in Baltimore wachtte op het verlossende telefoontje, besloot de Amerikaanse proforganisatie toch het contract van de 29-jarige international niet over te kopen om hem op het 40 man roster te kunnen plaatsen. Zodoende werd Schoop ook niet speelgerechtigd om zijn debuut te maken in de Major League.

Terug

Baltimore Orioles deelde de punten met San Diego Padres in de serie van twee wedstrijden (7-10 en 7-2) en Jonathan Schoop sloeg als tweede honkman drie honkslagen in acht slagbeurten en scoorde driemaal in twee duels.

Zelfs zonder Camden Yards daadwerkelijk te bezoeken, keerde Sharlon Schoop woensdag weer terug richting Norfolk, waar hij zich voegde bij zijn ploeggenoten voor de Minor League-wedstrijd tegen Lehigh Valley IronPigs. Schoop nam plaats op het tweede honk van het Harbor Park, sloeg één honkslag in vier slagbeurten en scoorde eenmaal toen Ozzie Martinez in de zesde inning een grandslam-homerun sloeg. Zijn ploeg won eenvoudig met 6-0.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal