Chris Garia.

Honkbal

Chris Garia weg bij Texas Rangers

Chris Garia weg bij Texas Rangers

Chris Garia.

Chris Garia.
Foto: © KNBSB

Na Randolph Oduber is opnieuw een speler uit het Nederlands Koninkrijksteam door zijn Amerikaanse profclub ontslagen. Afgelopen weekeinde heeft Texas Rangers de overeenkomst ontbonden met buitenvelder Chris Garia. De 23-jarige buitenvelder van Curaçao stond sinds 2009 onder contract bij deze club.

Garia en Oduber waren twee van de spelers, die afgelopen najaar met het Nederlands Koninkrijksteam deelnamen aan de eerste editie van de Premier 12. Voor Garia betekende dat zelfs zijn debuut in de nationale ploeg. Oduber werd in april al aan de kant gezet door Washington Nationals. Inmiddels heeft de Arubaanse buitenvelder zich gevoegd bij Curaçao Neptunus.

Chris Garia is nu de tweede international geworden van wie het contract is ontbonden. De 23-jarige honkballer van Curaçao was bezig aan zijn zevende profseizoen, nadat hij in juli 2009 als internationale free-agent gelijktijdig met Jurickson Profar werd gecontracteerd door Texas Rangers.

Hoogste niveau

Garia bereikte vorig seizoen zijn hoogste niveau, nadat hij achtereenvolgens debuteerde voor het Double A-team Frisco RoughRiders en het Tiple A-team Round Rock Express. Dit seizoen begon hij echter met een blessure aan zijn enkel, die hij tijdens Spring Training was opgelopen bij een sliding op het tweede honk. Hierdoor verbleef Garia eerst een maand voor Extended Spring Training in Arizona en werd hij vervolgens eind april toegewezen aan het Class A-team Hickory Crawdads.

Voor dat team sloeg hij in 33 wedstrijden onder meer vier homeruns en drie driehonkslagen en wist hij elf honken te stelen. Met een slaggemiddelde van .238 mocht Garia drie weken geleden weer terugkeren bij het Double A-team Frisco RoughRiders. Maar bij dit team uit de Texas League, waar oud-international Sharnol Adriana één van de assistent-coaches is, kwam Garia niet verder dan vijf honkslagen in veertien wedstrijden (.132).

Snelheid

Garia viel binnen de organisatie van Texas Rangers vooral op door zijn snelheid. Hij werd zelfs beschouwd als één van de snelste honkballers binnen de organiatie. In zeven seizoenen wist Garia 179 honken te stelen. Zijn hoogste aantal behaalde hij in 2014 (45). Dit jaar kwam Garia tot twaalf gestolen honken en 35 honkslagen (.213).

Afgelopen donderdag speelde Garia zijn laatste wedstrijd voor Frisco RoughRiders. In de met 2-3 verloren wedstrijd tegen Corpus Christi Hooks sneuvelde de honkballer uit Curaçao tweemaal met drie slag. In totaal kwam Garia in zeven profseizoenen tot 473 wedstrijden met 22 homeruns en een slaggemiddelde van .258.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal