Loes Asmus in actie voor Nederland tijdens het WK van 2014.

Honkbal

Selectie bekend voor WK vrouwenhonkbal

Selectie bekend voor WK vrouwenhonkbal

Loes Asmus in actie voor Nederland tijdens het WK van 2014.

Loes Asmus in actie voor Nederland tijdens het WK van 2014.

Loes Asmus en Kyra van Genderen beginnen over ruim twee maanden aan het vierde wereldkampioenschap uit hun carrière. Zij zijn twee van de twintig spelers die door bondscoach Eddie Dix zijn opgeroepen voor het WK vrouwenhonkbal, dat van 3 tot en met 11 september wordt gehouden in het Zuid-Koreaanse Gijang City.

Asmus en Van Gelderen maakten tot dusver alle wereldkampioenschappen mee waaraan Nederland deelnam. Eerder waren zij er al bij tijdens de WK’s van 2010 in Venezuela, van 2012 in Canada en van 2014 in Japan. Asmus brengt daarnaast een behoorlijke dosis internationale ervaring mee. Momenteel komt de 26-jarige pitcher in de Australische competitie uit voor Berwick Dodgers.

Internationals Thari Diefenbach (2010 en 2014), Esther Maliepaard (2010 en 2014), Marijke van Veen (2012 en 2014) en Sofie van de Wiel (2012 en 2014) beginnen op 3 september aan hun derde wereldkampioenschap. Diefenbach is de tweede speelster uit de nationale Nederlandse ploeg, die uitkomt in een buitenlandse competitie. De 26-jarige Diefenbach is voor het Canadese Toronto Fusion actief.

Debutanten

Bondscoach Eddie Dix reist met acht debutanten af naar Zuid-Korea. Voor Nederland maken Susan Erades, Berber Jansen, Bianca Mooi, Winke Verdick, Maud Werkman, Inger Wieringa en de zestienjarigen Sascha Egas en Isabelle Markies hun debuut op het wereldkampioenschap. Double Stars en Quick Amsterdam zijn met elk drie speelsters hofleverancier voor de Nederlandse WK-selectie.

In de aanloop naar het wereldkampioenschap is de technische staf uitgebreid met assistent-coach Marc Neville. Hij speelde in het verleden voor Sparta/Feyenoord in de hoofdklasse en was enige tijd hoofdcoach voor Blue Birds uit Delft. Momenteel maakt hij samen met Ramon Rijgersberg, pitching-coach van het Nederlands vrouwenteam, deel uit van de spelersgroep van Blue Birds. In de aanloop naar het WK vertrekt Nederland op 27 augustus voor een trainingskamp naar het Japanse Ureshino.

Voor de deelname aan het WK is de nationale selectie nog op zoek naar donaties.

Selectie

Pitchers (9):
Loes Asmus (Berwick Dodgers, Australië)
Thari Diefenbach (Toronto Fusion, Canada), ook IF
Susan Erades (Biento)
Berber Jansen (Amsterdam North Stars)
Maaike Haak (Rooswijk)
Marijke van Veen (DSS)
Anouk Vergunst (Hitmanics)
Ciska Welboren (Double Stars)
Maud Werkman (HSV Thamen)

Catchers (2):
Sascha Egas (Amsterdam Pirates)
Famke Gildemacher (Double Stars), ook IF

Binnenvelders (5):
Annemiek Koehorst (Quick Amsterdam)
Esther Maliepaard( HSCN Nuenen), ook OF
Isabelle Markies (Amsterdam Pirates)
Sofie van de Wiel (Meppers Eersel), ook C
Inger Wieringa (The Wombats), ook P

Buitenvelders (5):
Marije Filius (Quick Amsterdam)
Kyra van Genderen (Blue Hitters), ook P
Bianca Mooi (Double Stars)
Winke Verdick (Quick Amsterdam)

Technische staf:
Eddie Dix – Manager
Ramon Rijgersberg – Pitching-coach
Marko Winkel – Assistent-coach
Marc Neville – Assistent-coach
Ivette van Putten – Hoofd van de delegatie

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal