Karin Tuk ontving uit handen van algemeen directeur van de KNBSB Bart Volkerijk, Petra Arends (bestuurslid Topsport Softbal KNBSB) en Sandra Nypels (voorzitter Sparks) een bondsonderscheiding voor het spelen van haar 400ste wedstrijd op het hoogste niveau.

Golden League

Top twee Golden League loopt averij op

Top twee Golden League loopt averij op

Karin Tuk ontving uit handen van algemeen directeur van de KNBSB Bart Volkerijk, Petra Arends (bestuurslid Topsport Softbal KNBSB) en Sandra Nypels (voorzitter Sparks) een bondsonderscheiding voor het spelen van haar 400ste wedstrijd op het hoogste niveau.

Karin Tuk ontving uit handen van algemeen directeur van de KNBSB Bart Volkerijk, Petra Arends (bestuurslid Topsport Softbal KNBSB) en Sandra Nypels (voorzitter Sparks) een bondsonderscheiding voor het spelen van haar 400ste wedstrijd op het hoogste niveau.
Foto: © Marco Stoovelaar

In verband met het WK Softbal hebben de softbalsters dit seizoen een relatief lange zomerstop. Voor de speelsters van Terrasvogels en Tex Town Tigers begon de stop zelfs al een dag eerder, want zij konden dit weekend vanwege het slechte weer niet spelen. De wedstrijden die zaterdag afgelast werden, zullen op 7 augustus worden ingehaald.

Koploper Oolders Omaco Sparks kwam wel in actie en speelde thuis tegen de Glaskoning Twins. In de eerste wedstrijd pakte de Brabantse ploeg verrassend de leiding op een honkslag van Sophie Bugter. De sterke slagploeg van de titelverdediger sloeg direct terug in de gelijkmakende slagbeurt. Na singles van Kinburn en Lijbers sloeg Damishah Charles een driehonkslag waarmee zij de stand op 2-1 bracht. Charles strandde zelf op het derde honk, nadat twee teamgenotes er niet in slaagden haar binnen te slaan.

In de vierde inning deden controleproblemen startende werpster Leonella Elizabeth (Sparks) de das om. Twee keer vier wijd en een wilde worp zorgden voor loopsters op tweede en derde honk en beide loopsters scoorden op de honkslag van Lieke Duffhues, die daarmee – zo bleek later – de eindstand bepaalde op 2-3 voor de Glaskoning Twins.

In de tweede wedstrijd zag het scoreverloop er heel anders uit. Oolders Omaco Sparks scoorde in de eerste inning twee runs, in de tweede vier runs, in de derde één run en in de vierde drie runs. Startende werpster Ginger de Weert stond in vier innings slechts één honkslag toe en gooide zeven keer drie slag. 8 slagvrouwen van Sparks sloegen minimaal één honkslag en vijf slagvrouwen hadden er zelfs twee. Na vier innings stond er een 10-0 eindstand op het scorebord.

Karin Tuk werd op zaterdag overigens in het zonnetje gezet. Zij ontving uit handen van algemeen directeur van de KNBSB Bart Volkerijk, Petra Arends (bestuurslid Topsport Softbal KNBSB) en Sandra Nypels (voorzitter Sparks) een bondsonderscheiding voor het spelen van haar 400ste wedstrijd op het hoogste niveau.

Strijd om plaats twee

Iets verderop in Haarlem was er de stadsderby tussen FysioExpert Olympia Haarlem en DSS. In deze dubbel stond de tweede plaats in de Golden League op het spel. Olympia had hierin acht punten voorsprong op DSS, maar had wel vier wedstrijden meer gespeeld. FysioExpert Olympia had na vier innings een 2-0 voorsprong genomen op het werpen van Dagmar Bloeming, mede dankzij 3 veldfouten van de verdediging van DSS.

In de vijfde inning sloeg Denice van Dijk een heuse inside-the-park homerun en dankzij twee veldfouten en honkslagen van Gosewehr (double) en Brand (single) scoorde DSS nog twee punten in de inning. Deze voorsprong gaf Bloeming niet meer uit handen. Dankzij een 2-run single van Belinda White werd de eindstand bepaald op 5-2 in het voordeel van DSS.

In de tweede wedstrijd zorgde het hart van de slagploeg van DSS (Gosewehr, Spel, Brand en White) er via 6 honkslagen uit 10 beurten en 7 binnengeslagen punten voor dat ook de tweede wedstrijd een prooi werd voor DSS: 8-6. In de strijd om de tweede plaats is DSS nu FysioExpert Olympia Haarlem in verliespunten voorbij. In de stand staat Olympia met 28 uit 26 nog wel boven DSS, die 24 punten hebben uit 22 wedstrijden.

Op zondag kon er vanwege het slechte weer slechts een wedstrijd gespeeld worden tussen de Glaskoning Twins en Talent Team Holland. Nadat Twins een dag eerder nog Sparks verslagen had, konden zij tegen Talent Team Holland geen potten breken. Startend werpster Lisa Hop van TTH stond in 5 innings shutout innings slechts drie honkslagen toe, terwijl haar slagploeg zeven punten scoorde op twaalf honkslagen: 0-7.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League