Kevin Kelly kreeg in zijn eerste start de winst op zijn naam.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus wint eerste periode

Curaçao Neptunus wint eerste periode

Kevin Kelly kreeg in zijn eerste start de winst op zijn naam.

Kevin Kelly kreeg in zijn eerste start de winst op zijn naam.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus is gisteravond winnaar geworden van de eerste periode in de hoofdklasse. De inhaalwedstrijd tegen L&D Amsterdam werd op eigen veld met 6-1 gewonnen. Beide teams hadden zich al geplaatst voor de Play-Offs. Het was de tweede keer dat Curaçao Neptunus de eerste periodetitel heeft gewonnen sinds de invoering hierin in 2014.

Een maand geleden werd de eerste periode door de overige zes teams al afgerond. De honkballers van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam moesten echter nog op herhaling voor hun gestaakte wedstrijd van vrijdag 27 mei. Die moest toen na ongeregeldheden worden stilgelegd, waarna werd besloten het duel in zijn geheel over te spelen. Tot tweemaal toe verregende een eerdere poging.

Gisteravond kon er uiteindelijk wel worden gespeeld in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Veel stond er inmiddels niet meer op het spel. Beide teams hadden zich al verzekerd van de eerste twee plaatsen in de eerste periode en daarmee van het recht op deelname aan de Play-Offs. Niettemin stond er nog wel een eretitel op het spel. Die van de eerste plaats uit de eerste ronde.

Verschil

In de eerste twintig wedstrijden had Curaçao Neptunus slechts tweemaal verloren en één keer gelijkgespeeld. Ondanks een serie van zeventien overwinningen op rij, de langste in de hoofdklasse dit seizoen, stond L&D Amsterdam op drie nederlagen. Daarvan waren er twee tegen de regerend landskampioen Neptunus. Gisteravond moesten de Amsterdamse honkballers ook voor de derde keer op rij hun meerdere erkennen in Curaçao Neptunus.

Curaçao Neptunus maakte het verschil in de eerste helft van de wedstrijd. Terwijl pitcher Kevin Kelly (5-1-3-0) in zijn eerste start van het seizoen slechts drie honkslagen toestond in de eerste vijf innings, moest Dennis Burgersdijk aan Amsterdamse zijde er al acht toestaan. Punten in de tweede, derde en vijfde inning van Christian Diaz (2 uit 4), Dwayne Kemp (2 uit 3) en Stijn van der Meer (3 uit 4) brachten Curaçao Neptunus zodoende vroeg op voorsprong.

Winnaar

Het drietal sloeg acht van de veertien honkslagen voor Curaçao Neptunus, terwijl Kemp en Van der Meer nog een keer scoorden toen de Rotterdamse ploeg in de zevende inning de 3-0 voorsprong verdubbelde tot 6-0. Gilmer Lampe scoorde in de achtste inning het enige punt voor L&D Amsterdam van dit duel en bracht daarmee de eindstand op het scorebord. Met de 6-1 winst, is Curaçao Neptunus voor de tweede keer winnaar geworden van de eerste periode. In 2014 wonnen de Rotterdammers zowel de eerste als de tweede periode. Vorig jaar eindigde L&D Amsterdam in beide rondes als eerste.

Het was de dertiende keer dat de Rotterdamse honkballers maximaal één punt toestonden in een wedstrijd uit de eerste ronde en bovendien de zevende keer op rij. Overigens kregen de Rotterdammers van de negen wedstrijden uit de tweede ronde tot dusver ook nog in maar twee duels meer dan één punt tegen. Beide keren in de wedstrijd tegen Kinheim. Daarmee blijft Curaçao Neptunus op koers voor de vierde landstitel op rij.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse