Xander Bogaerts en Kenley Jansen maken hun debuut in de All Star Game.

Honkbal

Bogaerts en Jansen in All Star Game

Bogaerts en Jansen in All Star Game

Xander Bogaerts en Kenley Jansen maken hun debuut in de All Star Game.

Xander Bogaerts en Kenley Jansen maken hun debuut in de All Star Game.
Foto: © Honkbalsite

Voor het eerst sinds 2011 krijgt het Nederlands Koninkrijk weer een speler in de All Star Game van Major League Baseball. Gisteren zijn de selecties voor de American en de National League bekend gemaakt. Met Boston Red Sox-speler Xander Bogaerts als startende korte stop en Los Angeles Dodgers-speler Kenley Jansen als reliever.

Jair Jurrjens werd in 2011 de laatste speler uit het Nederlands Koninkrijk in de All Star Game. De pitcher van Curaçao speelde in dat jaar zijn beste seizoen uit zijn carrière voor Atlanta Braves.

Tot dat moment was Andruw Jones de enige speler van Curaçao geweest in de All Star Game. De buitenvelder ontving vijfmaal eerder een uitnodiging (in 2000, 2002, 2003, 2005 en 2006). De Arubaanse korte stop Bogaerts en Curaçaose pitcher Jansen worden nu de derde en vierde speler uit het Nederlands Koninkrijk in de All Star Game.

Bijzondere prestatie

Vorig jaar was de 23-jarige Bogaerts al dichtbij een uitverkiezing, maar verloor hij de strijd van Kansas City Royals derde honkman Mike Moustakas. Dit seizoen maakte de korte stop van Boston Red Sox meer dan duidelijk dat niemand meer om zijn selectie heen kon.

Bogaerts speelt zijn beste seizoen ooit en leidde zelfs de Major League in aantal honkslagen en slaggemiddelde. Momenteel is hij met 114 honkslagen en een slaggemiddelde van .332 de nummer twee in de American League. In 84 wedstrijden sloeg Bogaerts negen homeruns. Daarnaast zette hij een bijzondere prestatie neer door in 26 opeenvolgende wedstrijden minimaal één honkslag te slaan.

Clubrecord

Jansen verbeterde op zijn beurt zelfs een clubrecord, toen hij de meeste saves ooit voor een speler van Los Angeles Dodgers boekte. Jansen is momenteel de nummer twee in de Major League in aantal saves (25). Hij gooide bovendien 39 keer drie slag in 40 1/3 inning en heeft een verdiende puntengemiddelde van 1.30.

Bogaerts is voor de American League gekozen als startende korte stop. Hij kreeg meer dan voldoende stemmen (3.681.589) van het honkbalpubliek om komende week zijn debuut te maken in de All Star Game. Hij wordt daarmee bovendien de eerste honkballer van Aruba in de All Star Game en de eerste startende korte stop van Boston Red Sox sinds Nomar Garciaparra in 1999. In de selectie voor de National League werd Jansen door het publiek als reliever gekozen. Ook voor Jansen is het zijn eerste uitverkiezing.

De 87e All Star Game wordt dit jaar op dinsdag 12 juli gehouden in Petco Park, de thuisbasis van San Diego Padres. Het wordt dan voor het eerst dat twee spelers uit het Nederlands Koninkrijk in actie komen tijdens de MLB All Star Game.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal