Softbal

Koninkrijksteam start World Cup of Softball met verlies

Koninkrijksteam start World Cup of Softball met verlies

De speelsters van het Nederlands Koninkrijksteam in Oklahoma.

De speelsters van het Nederlands Koninkrijksteam in Oklahoma.
Foto: © Lars Looijen

In voorbereiding op het WK Softbal dat over iets meer dan een week in Surrey, Canada begint, neemt Team Kingdom of the Netherlands net als alle softbalgrootmachten deel aan de World Cup of Softball XI in Oklahoma. Het team speelde daar gisterenavond haar eerste wedstrijd tegen Australië, dat derde staat op de wereldranglijst. Voor Team Kingdom of the Netherlands begon Ilona Andringa als startend werpster, terwijl Australië counterde met Vanessa Stokes.

Nadat de Nederlandse dames in de eerste slagbeurt niet verder waren gekomen dan een keer vier wijd voor lead-off slagvrouw Britt Vonk, wist Andringa zich ondanks twee honkslagen zonder kleerscheuren door de eerste inning te pitchen. Een slagbeurt later leek het Koninkrijksteam even op voorsprong te komen toen Virginie Anneveld probeerde te scoren op een tikje van Karin Tuk, maar catcher Belinda White, in de Nederlandse Golden League uitkomend voor DSS, wist Anneveld nog voor de thuisplaat uit te tikken.

In de tweede, derde, vierde en vijfde inning scoorden de Australische dames telkens één punt onder meer dankzij een homerun van linksveldster Rachel Lack. In de zesde inning deed Team Kingdom iets terug. Shareday Christina kon scoren op de driehonkslag van Suka van Gurp, die zelf het tweede punt scoorde op de honkslag van Jessie van Aalst. Na 5.5 innings stond het dus nog maar 4-2 en leek er iets moois in de lucht te hangen.

Degelijk begin

Nederland opende de World Cup of Softball met een nederlaag tegen Australië.

Nederland opende de World Cup of Softball met een nederlaag tegen Australië.
Foto: © Lars Looijen

Ilona Andringa nam het werpen in de zesde inning weer over van Rebecca Soumeru. Andringa moest toestaan dat Australië weer uitliep naar 5-2 en leek met twee uit en een loopster op twee dichtbij het beperken van de schade. Helaas wist Erin Thras de bal over de omheining te slaan en zo de eindstand te bepalen op 7-2, want in de laatste slagbeurt konden de dames van Team Kingdom of the Netherlands helaas niets meer terug doen.

Al met al een degelijk begin van het toernooi met een wedstrijd waarin de dames lang dichtbij de nummer drie van de wereld bleven. Deze start biedt absoluut hoop op mooie resultaten in de rest van dit toernooi en natuurlijk tijdens het WK!

Vanavond om half 8 (Nederlandse tijd) volgt de tweede wedstrijd van het toernooi tegen de nummer vier van de wereld: Canada. Je kunt die wedstrijd live bekijken. Ga naar de wedstrijd van vandaag en klik vanavond op live streaming. Veel kijkplezier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal