EK U22 2016

Nederlands team sterk van start tijdens EK U22

Nederlands team sterk van start tijdens EK U22

Foto: © Chantal Fehling

Foto: © Chantal Fehling

De Nederlandse dames beloofden de eerste dag van dit EK al gouden bergen met verpletterende overwinningen tegen Griekenland en gastland Tsjechië. Beloftes die ze ook op de tweede speeldag meer dan waar maakten in hun wedstrijd tegen Litouwen.

Een onderbreking door de regen mocht niet voorkomen dat de tegenstander weer met de staart tussen de benen kon omdraaien dankzij de 15-0 score in de minimale drie inningen.

De eerste slagbeurt eindigde voor Litouwen zonder punten, met drie slagvrouwen die praktisch direct konden omdraaien. Scherp honklopen op enkele doorgeschoten ballen bezorgde Nederland in deze inning de eerste twee felbegeerde punten.

Ook in de tweede inning wist Litouwen niemand verder te krijgen dan het tweede honk, waarna Nederland echt aan het werk ging. Honkslagen van de Nederlandse dames vulden de honken en een prachtige homerun van speelster Ligtvoet zorgde er hierna voor dat volle honken allemaal een puntje konden laten bijschrijven. Slordigheden in het Litouwse veld zorgen ervoor dat de Nederlandse na deze inning op een comfortabele voorsprong uitkwamen.

Deze voorsprong werd met gemak behouden toen ook in de derde inning geen van de tegenstanders de thuisplaat wisten te bereiken. Doorschietende ballen aan de kant van Litouwen zorgden er ook in deze inning weer voor dat Nederland de honken goed gevuld kon houden. Een tweede homerun werd het veld in geramd door Los, die hiermee praktisch de overwinning wist te bezegelen in het voordeel voor Nederland. Paniek aan de kant van Litouwen na deze tweede homerun zorgde voor een mindere verwerking van de ballen, waardoor nog een aantal punten binnengelopen kon worden.

Een prachtige stand van 15-0 na deze derde inning besliste dan ook meteen de pot in het voordeel van de sterke Nederlandse dames. Zowel aan slag als in het veld werd Litouwen overrompeld zodat de tegenstander van woensdag, Slowakije, hard aan de bak zal moeten om een poging te doen Nederland te stoppen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016