EK U22 2016

Nederland U22 verslaat ook Slowakije

Nederland U22 verslaat ook Slowakije

Het Nederlandse U22-team trad woensdag aan tegen een tot nu toe wisselvallig Slowakije. Eerder deze week liet Nederland al zien dat ze kwamen om te winnen met inmiddels drie overwinningen op rij. Slowakije wist ook twee wedstrijden te winnen, maar moest het eerder al wel afleggen tegen Rusland.

De eerste inning werd Slowakije direct kort gehouden, terwijl Nederland met een mooie triple van Ligtvoet, een dubbel van Weijgertse en hits van Los en Van Veen op een 0-3 voorsprong wist te komen tegen het verdedigende team.

Hiermee leek de toon gezet te zijn. Nederland wist ook in de tweede slagbeurt Slowakije op de 0 te houden. Slowakije liet enkele mooie acties in het veld zien, maar een mooie tweehonkslag van uitblinker Weijgertse bracht twee teamgenoten over de plaat. De tweede inning werd op een 6-0 score geëindigd.

Magere inning

Twee vroege nullen zorgden ervoor dat Slowakije weer niet verder leek te gaan komen. Toch zorgden een triple van Rudohradska gevolgd door een hit van Mihalkova ervoor dat Slowakije een eerste punt bij kon schrijven. Hierna volgde een magere inning voor Nederland die niet wist te scoren dankzij ballen die in het Slowaakse outfield goed werden opgepakt. De tussenstand van 6-1 betekende dat Nederland langer door moest dan de drie inningen die ze speelden tegen Griekenland en Litouwen.

Ook in de vierde inning kon een initiële honkslag aan de kant van Slowakije niet voorkomen dat de volgende drie slagvrouwen snel uit gemaakt konden worden en Nederland zich aan slag weer kon laten zien. Een snelle ronde volgde waarin Nederland nog twee punten wist binnen te lopen dankzij Weijgertse en Wissink die de ronde effectief maakten.

Favorieten

Toen de Slowaken ook in hun vijfde slagbeurt niet de broodnodige punten wisten te scoren werd de wedstrijd geëindigd in het voordeel van het Nederlandse team die ook dit keer lieten zien verdiend bij de favorieten van het toernooi te horen.

Later vandaag staan de wedstrijd tegen Polen en het sterke Rusland op de agenda voor Nederland. Ook het Russische team won alle wedstrijden tot nu toe en de verwachting is dat Nederland hard zal moeten werken om deze winning streak voort te zetten. Eerst is echter Polen aan de beurt, die met drie verloren en twee gewonnen wedstrijden ook een pittige tegenstander zullen vormen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016