Softbal

Slechte inning kost Team Kingdom of the Netherlands de winst

Slechte inning kost Team Kingdom of the Netherlands de winst

De tweede wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands tijdens de World Cup of Softball XI in Oklahoma begon erg goed. Britt Vonk opende de wedstrijd tegen Canada met een stootslag honkslag en kon het eerste punt scoren op een honkslag van Chantal Versluis.

Een vroege voorsprong tegen de nummer vier van de wereld. Zo had bondscoach Juni Francisca het waarschijnlijk vooraf uitgetekend. De voorsprong bleek echter helaas van korte duur. In de gelijkmakende eerste slagbeurt kwam Canada al snel langszij. Leadoff slagvrouw Victoria Hayward kwam via een vrije loop op het honk, stal het tweede honk en kon na een oppofferingsstootslag en de daaropvolgende honkslag van Kaleigh Rafter de gelijkmaker scoren op het werpen van Eva Voortman.

In de tweede inning werd het Koninkrijksteam weer gevaarlijk na een walk voor Dinet Oosting en een honkslag van Karin Tuk. Brenda Beers en Britt Vonk (popup en strikeout) sneuvelden en zo bleven de loopsters achter op eerste en tweede honk. In de hieropvolgende slagbeurten wist geen van beide teams loopsters verder dan het tweede honk te krijgen.

Ongelukkig

Met een 1-1 tussenstand nam Mariëlle Vleugels het werpen in de tweede helft van de derde inning. Na een sterke eerste inning begon zij ongelukkig aan de vierde inning met een geraakt werper en kreeg vervolgens, na een veldfout, loopsters op eerste en derde honk met nul uit. Na een comebacker van de knuppel van Wideman wist Vleugels de loopster van het derde honk op de thuisplaat uit te schakelen.

Na deze actie ging het echter fout. Een honkslag van Franklin bracht de 1-2 over de thuisplaat en een geraakt werper liet de honken volstromen. Op een honkslag van Lye scoorden vervolgens nog twee punten. Ginger de Weert werd gevraagd om het bloeden te laten stoppen, maar ook zij kon niet voorkomen dat Canada de wedstrijd volledig naar zich toetrok. Een bloop single zorgde voor opnieuw volle honken, waarna zowel Salling als Polidori een driehonkslag sloegen en de volgende slagvrouw, Gurski, sloeg het negende Canadese punt binnen.

Eindstand

Aan de desastreuze vierde inning kwam een einde toen Britt Vonk met een vangbal voor de derde nul zorgde. In de eerste helft van de vijfde inning werden Brenda Beers, Shareday Christina en Suka van Gurp achter elkaar uitgeschakeld en zo was de eindstand naar vierenhalve inning bereikt: 1-9.

Morgen speelt Team Kingdom of the Netherlands om half één ’s nachts tegen Venezuela. Het team van bondscoach Francisca zal dan strijden voor de eerste overwinning. Venezuela verloor eerder dit toernooi al van Puerto Rico en Australië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal