EK U22 2016

EK Softbal -22: Ook Polen en Rusland verslagen

EK Softbal -22: Ook Polen en Rusland verslagen

De Krtkova arena stond donderdag in het teken van het Nederlandse U22 team met twee wedstrijden tegen imposante teams. Het sterke Rusland liet nog geen overwinning schieten, en behaalde deze dag een overtuigende 15-0 overwinning in drie innings op Griekenland. Polen had het in het toernooi zwaarder, en ging voorafgaand aan de wedstrijd tegen het Koninkrijksteam tegen gastland Tsjechië met 5-8 ten onder.

Toch lieten de Polen dit niet merken bij de aanvang van hun wedstrijd tegen het intimiderende Team Kingdom. Ook al zijn onze dames tot op heden ongeslagen dit toernooi, moesten ze hun eerste slagbeurt zonder punten verlaten. Iets dat ze gelukkig direct goed konden maken door ook het Poolse team puntloos terug het veld in te sturen.

Aan slag bleef het ook in de tweede inning moeilijk voor de Nederlandse dames terwijl enkele verkeerde aangooien een voorsprong van 2-0 voor de Polen veroorzaakten. Pas in de derde inning wist Team Kingdom zich dankzij een triple van Weijgertse die hiermee teamgenoten Jansen, Ligtvoet en Obia binnen wist te brengen. Polen werd nog één punt gegund in hun derde slagbeurt, voordat Team Kingdom ze overrompelde met enkele sterke inningen.

Goede moed

Scherp spel op de honken en goed inspelen op de (vele) veldfouten van de Poolse dames zorgde ervoor dat in de zesde inning de overwinning wederom naar het Nederlandse team ging. Een score van 3-13 zorgde ervoor dat de tweede wedstrijd tegen Rusland met goede moed begonnen kon worden.
Beide teams (Rusland en Team Kingdom) hebben dit toernooi laten zien geduchte tegenstanders te zijn. De teams konden in meerdere gevallen na drie inningen en een 15-0 score terug de dug-outs in, dus mocht het duidelijk zijn dat deze teams aan elkaar gewaagd waren.

Team Kingdom begon de wedstrijd met scores van Ligtvoet en Weijgertse sterk en wisten daarna de eerste drie slagvrouwen van het Russische team uit te maken zonder ze ruimte voor scoren te geven. Een mindere tweede inning hield de score op 0-2 voor het energieke Koninkrijksteam.

Moeite

Rusland bleef moeite houden met de pitches van Scheffer en wist in de verdere wedstrijd buiten enkele honkslagen zichzelf niet in de wedstrijd te brengen. Hiervan maakte Nederland dankbaar gebruik door aan slag wel te laten zien hoe het moest. Een homerun van Wissink in de derde inning bouwde de voorsprong verder uit, waarna de punten in de volgende inning binnen bleven lopen.

De uiteindelijke score van 0-9 zorgt ervoor dat Team Kingdom tot nu toe onverslaanbaar blijft en vooruit kan blikken naar nog enkele wedstrijden om te laten zien hoe goed het team is dat hier staat. Vandaag (vrijdag) wordt begonnen tegen het team Oekraïne, dat tot op heden slechts 1 wedstrijd wist te winnen. Hierna is het tijd voor het vervolg van het toernooi en ligt de weg naar de finale wijd open voor de Nederlandse dames.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016