Softbal

Goede comeback leidt tot eerste winst Team Kingdom

Goede comeback leidt tot eerste winst Team Kingdom

Dinet Oosting aan slag in de wedstrijd tegen Venezuela.

Dinet Oosting aan slag in de wedstrijd tegen Venezuela.
Foto: © Lars Looijen

Na twee nederlagen tegen internationale softbalgrootmachten Australië en Canada stond er vanavond een wedstrijd op het programma die Team Kingdom of the Netherlands aan haar stand verplicht was te winnen. Tegenstander Venezuela staat niet in de mondiale top tien, terwijl het Koninkrijksteam daar wel thuis hoort.

Toch nam Venezuela al vroeg verrassend de leiding in de wedstrijd. Startend werpster Rebecca Soumeru gaf een vrije loop weg aan de eerste slagvrouw van de wedstrijd en moest vervolgens met één uit toestaan dat Yurubi Alicart Venezuela op een 2-0 voorsprong bracht met een homerun.

Met een RBI-single zorgde diezelfde Alicart er in de vijfde inning voor dat het zelfs 3-0 voor Venezuela werd. Lange tijd leek het er dus op dat Team Kingdom of the Netherlands op weg was naar een derde nederlaag op rij, maar dat de wedstrijd nog niet voorbij was, bleek in de laatste slagbeurt van de dames uit het Nederlandse Koninkrijk.

Comeback

Brenda Beers en Shareday Christina openden de inning met back-to-back honkslagen en schoven op naar het tweede en derde honk op een grondbal van de knuppel van Damishah Charles.

De volgende slagvrouw, Britt Vonk, raakte de bal perfect en sloeg een homerun, die goed was voor drie punten: 3-3. Van Aalst en Versluis werden vervolgens uitgeschakeld en zo kwam er aardig wat druk te staan op de schouders van relief pitcher Ilona Andringa in de tweede helft van de zevende inning. Zij had geen ruimte voor foutjes en maakte die gelukkig ook niet: twee strikeouts en een grondballetje zorgden voor drie nullen en dus een tie-break.

Grote plaaggeest

In de tie-break begon Chantal Versluis op het tweede honk en Maxime van Dalen aan slag. Van Dalen sneuvelde met een vangbal in het linksveld, maar een honkslag van Virginie Anneveld zorgde voor loopsters op eerste en derde honk met één uit. Op de grondbal van Marielle Vleugels sneuvelde Anneveld op het tweede honk, maar kon Versluis het vierde punt scoren. Team Kingdom of the Netherlands wist daarna niet meer te scoren en dus moest Rebecca Soumeru de pot in de achtste inning dichthouden.

De grote plaaggeest voor de dames van Team Kingdom Alicart werd als loopster op het tweede honk geplaatst en schoof via een grondbal naar het derde honk met één uit. Coscorrosa sloeg vervolgens een grondbal naar tweede honkvrouw Britt Vonk, die Alicart uitgooide op de thuisplaat. Soumeru zorgde met een strikeout voor de laatste nul en zo pakte Team Kingdom of the Netherlands dankzij een knappe comeback en een goede tie-break de eerste overwinning van de World Cup of Softball XI.

Britt Vonk was met twee hits uit vier beurten, drie RBI en een belangrijke aangooi op de thuisplaat de gevierde vrouw. Op vrijdag wordt er om 20.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld tegen de Filipijnen. Opnieuw een kans op een overwinning voor Team Kingdom of the Netherlands!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal