Chris Pfau werd na zijn no-hitter op de schouders genomen door ploeggenoten.

HB Hoofdklasse

Chris Pfau gooit no-hitter voor Vaessen Pioniers

Chris Pfau gooit no-hitter voor Vaessen Pioniers

Chris Pfau werd na zijn no-hiiter op de schouders genomen door ploeggenoten.

Chris Pfau werd na zijn no-hitter op de schouders genomen door ploeggenoten.
Foto: © Alfred Cop

Met onder meer dertien strikeouts in negen innings heeft de 25-jarige Chris Pfau vandaag voor Vaessen Pioniers in zijn eerste hoofdklasseseizoen een no-hitter gegooid in de wedstrijd tegen HCAW. Het was de derde no-hitter in de hoofdklasse van dit seizoen.

In de Bussumse Rob Hoffman Vallei kreeg Chris Pfau in negen innings 32 tegenstanders tegenover zich. Vijf tegenstanders bereikten met vier wijd het honk, maar slechts twee daarvan wisten het tweede honk te bereiken. Pfau legde daarmee de slagploeg van HCAW volkomen lam.

Na 134 pitches zag hij Kevin Weijgertse in de negende inning met een grondbal sneuvelen voor de laatste uit van de wedstrijd en werd hij op de schouders genomen van zijn ploeggenoten. De allereerste no-hitter voor de 25-jarige Amerikaan was een feit. Eerder dit seizoen gingen Orlando Yntema (Curaçao Neptunus) en Elton Koeiman (De Glaskoning Twins) hem al voor. Zij gooiden beiden echter een no-hitter in een wedstrijd van zeven innings tegen respectievelijk Vaessen Pioniers en DSS.

Hoogtepunt

De no-hitter is tot dusver het hoogtepunt in de hoofdklassecarrière van Pfau, die inmiddels met zijn Nederlandse vriendin samenwoont in Alkmaar en hoopt op een Nederlands paspoort. Daarmee zou hij tevens de mogelijkheid krijgen om uit te komen voor het Nederlands team.

Pfau is bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdklasse, nadat de Amerikaan de afgelopen twee jaar in de Overgangsklasse gooide voor Double Stars uit Heiloo. In die twee seizoenen kwam hij tot vijftien overwinningen en een verdiende puntengemiddelde van 1.73 in 219 innings. Voor zijn komst naar Nederland stond Pfau in de Verenigde Staten kortstondig onder contract van de profclub Gateway Grizzlies, dat uitkomt in de Frontier League.

Strikeouts

Met de no-hitter boekte Pfau alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen. Zijn dertien keer drie slag brengt zijn totaal aantal strikeouts op 96, waarmee hij de leiding in de hoofdklasse weer heeft overgenomen van ploeggenoot Lars Huijer.

Aan Bussumse zijde wist Kai Timmermans (5-2-4-0) vandaag overigens goed partij te bieden. Hij stond in de eerste acht innings slechts vier honkslagen toe. Pas in de zevende inning brak pinch-runner Shavently Profar de puntloze wedstrijd voor Vaessen Pioniers open. Twee vrije lopen met volle honken brachten in de negende inning de eindstand op 0-3.

Door de 0-3 overwinning op HCAW heeft Vaessen Pioniers opnieuw goede zaken gedaan met het oog op plaatsing voor de Play-Offs. De Hoofddorpse ploeg is nog het enige team in de tweede periode, die in het spoor kan blijven van regerend kampioen Curaçao Neptunus.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse