EK U22 2016

Nederlandse softbalsters in finale EK U22

Nederlandse softbalsters in finale EK U22

090716_nederland_u22_team

Het talententeam van Team Kingdom of the Netherlands heeft zich geplaatst voor de finale van het EK Softbal onder 22. In Pardubice (Tsjechië) werd in de halve finale Rusland verslagen met 4-3. De finale wordt vandaag (zaterdag) gespeeld om 17:30 tegen de winnaar tussen Rusland en Tsjechië.

Onder de Tsjechische zon spelen de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands het gehele toernooi al overtuigend. Niet alleen werden alle zeven wedstrijden gedomineerd aan slag met maar liefst 97 (!) gescoorde runs. Ook verdedigend waren de talenten uit het Koninkrijk de tegenstander de baas en kreeg het team maar 12 runs tegen.

De halve finale tegen naaste concurrent Rusland werd een ware thriller. In de eerste inning kwamen de Russinnen direct aan de leiding met 1-0 door een wilde worp van pitcher Hop. Team Kingdom kon daar tot aan de derde inning weinig tegenover stellen. Er werden wel hits geslagen, maar de speelsters waren niet gefocused genoeg om door te drukken. In de derde inning kon Remmers scoren vanaf het tweede honk op een hit van Weijgertse en bracht Team Kingdom weer op gelijke hoogte.

Thriller

Rusland pakte in de volgende slagbeurt direct weer een run en kwam op een 2-1 voorsprong. De thriller begon in de zevende en laatste inning. Rusland begon aan slag en kon nog een run toevoegen aan de score, 1-3. In de allesbeslissende slagbeurt van Team Kingdom moest het gaan gebeuren om zich direct te plaatsen voor de finale.

Van Knegsel was de eerste uit door een vangbal. Remmers kon het eerste honk bereiken op een hit. Een geslagen bal van Ligtvoet werd slecht verwerkt waardoor Remmers het derde honk bereikte en Ligtvoet kon doorschuiven naar het tweede honk. Een 1-3 achterstand, 1 uit en het tweede en derde honk bezet.

Zenuwachtig

De Russische pitcher werd zenuwachtig en gooide vervolgens tweemaal vier wijd wat een punt over de thuisplaat bracht, 2-3 nog steeds in het voordeel van de Russinnen. Met alle honken bezet kwam Wissink aan slag. Een (walk-off) sinlge in het rechtsveld van Wissink bracht twee honklopers over de thuisplaat en de winst! Team Kingdom staat in de finale!

De finale zal vandaag worden gespeeld om 17:30 tegen de winnaar tussen de wedstrijd Rusland en Tsjechië. Het toernooi kent een ‘backdoor’-systeem, waarbij de verliezer in de halve finale nog een kans heeft de finale te bereiken door een extra play-off wedstrijd. De Russen spelen de play-off wedstrijd tegen Tsjechië vandaag om 12:00.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016