Vince Rooi was voor HCAW op dreef.

HB Hoofdklasse

HCAW wint, maar Vaessen Pioniers blijft op koers

HCAW wint, maar Vaessen Pioniers blijft op koers

Vince Rooi slaat raak voor één van zijn zes honkslagen.

Vince Rooi slaat raak voor één van zijn zes honkslagen.
Foto: © Alfred Cop

Met maar liefst zes honkslagen, waaronder een tweehonkslag en een homerun, heeft Vince Rooi vanmiddag HCAW naar een 9-17 overwinning geslagen tegen Vaessen Pioniers. Daardoor gaat Curaçao Neptunus als beste team de zomerstop in. De Rotterdamse honkballers gaan aan de leiding in zowel het totaalklassement als de tweede periode.

Vaessen Pioniers is momenteel de te kloppen ploeg. De Hoofddorpse formatie van hoofdcoach Dè Flanegin verloor sinds 19 mei slechts drie wedstrijden. Daar tegenover staan zeventien overwinningen, waaronder drie op Europees clubkampioen L&D Amsterdam en twee tegen landskampioen Curaçao Neptunus. Met die serie heeft Vaessen Pioniers zich stevig genesteld op de derde plaats in het totaalklassement en staat het zelfs tweede in de tweede periode.

Ook HCAW begon de tweede periode goed met vijf overwinningen in de eerste zes wedstrijden. Daarmee lag de Bussumse ploeg eveneens op koers voor wellicht een plaats in de Play-Offs. De afgelopen weken bleek het gat met de top toch nog te groot. Van zowel Curaçao Neptunus als L&D Amsterdam werd driemaal op rij verloren. En ook Vaessen Pioniers was deze week tweemaal te sterk, gisteren zelfs door een no-hitter van de Amerikaanse pitcher Chris Pfau.

Beste resultaat

Vandaag sloeg de Bussumse ploeg echter alsnog hard toe. In Hoofddorp werd met 9-17 gewonnen van Vaessen Pioniers. Het leverde de veertiende seizoenswinst op voor HCAW, waarmee nu al het resultaat uit 2013 is geëvenaard. De komende weken kunnen de Bussumse honkballers met nog een overwinning het beste clubresultaat behalen sinds 2010, toen in de reguliere competitie negentien wedstrijden werden gewonnen.

Grote man van de wedstrijd van vandaag tussen Vaessen Pioniers en HCAW werd Vince Rooi. Tegen zijn oude ploeggenoten produceerde de derde honkman van HCAW maar liefst zes honkslagen in evenzoveel slagbeurten. In de derde inning sloeg hij een homerun met één speler aan boord. Uiteindelijk kwam hij dit duel tot vijf binnengeslagen punten en vier gescoorde runs.

Honkslagenfestijn

Maar ook zijn ploeggenoot Boyd Tuhumury (3 uit 5) was op dreef in het honkslagenfestijn, waarbij beide teams tot achttien hits kwamen. Voor Vaessen Pioniers produceerde Quintin de Cuba (4 uit 5) vier hits en scoorde hij driemaal. Mervin Gario (3 uit 5) nam drie hits voor zijn rekening. De Hoofddorpse ploeg nam al na de eerste inning een 5-2 voorsprong. Maar via onder meer zes runs in de vijfde en nog eens vier in de zevende trok HCAW met 9-17 alsnog het duel naar zich toe.

De hoofdklasse ligt de komende twee weken in verband met de Honkbal Week Haarlem stil. Op donderdag 28 juli hervatten de acht teams de competitie voor de laatste zes resterende wedstrijden. Nadat Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zich al in de eerste ronde hadden geplaatst, krijgen begin augustus nog twee andere teams de kans om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

Beste papieren

Vooralsnog heeft Vaessen Pioniers daar de beste papieren voor. De Hoofddorpse honkballers wonnen in de tweede ronde al elf wedstrijden en hebben alleen nog wedstrijden voor de boeg tegen DSS en Pickles UVV, respectievelijk de nummers zeven en acht uit de tweede speelronde. Kinheim is de andere grote kanshebber. De Haarlemse ploeg verdedigt een voorsprong van acht punten op HCAW. Maar waar HCAW de in de tweede periode lager geklasseerde teams van De Glaskoning Twins en DSS treft, moet Kinheim het in de laatste twee speelrondes, naast De Glaskoning Twins, ook opnemen tegen L&D Amsterdam.

Curaçao Neptunus gaat als beste team de zomerstop in. De Rotterdamse honkballers, die in navolging van HCAW eerder dit jaar zaterdag ook hun historische 1500e wedstrijd in de hoofdklasse speelden, verloren in hun eerste 36 wedstrijden maar vijfmaal en gaan nu door het verlies van vandaag van Vaessen Pioniers ook alleen aan de leiding in de tweede periode.

Uitslagen twaalfde speelronde

DSS – Curaçao Neptunus: 0-13
DSS – Curaçao Neptunus: 2-4
Curaçao Neptunus – DSS: 4-1

L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins: 13-3
L&D Amsterdam – De Glaskoning Twins: 0-6
De Glaskoning Twins – L&D Amsterdam: 4-13

HCAW – Vaessen Pioniers: 3-6
HCAW – Vaessen Pioniers: 0-3
Vaessen Pioniers – HCAW: 9-17

Pickles UVV – Kinheim: 3-7
Pickles UVV – Kinheim: 3-16
Kinheim – Pickles UVV: 9-6

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse