Softbal

Nederland U22 wint Europese titel

Nederland U22 wint Europese titel

Met een 8-0 overwinning op Rusland is het Nederlands team gisteren winnaar geworden van het U22 Europees kampioenschap. De ploeg van manager Mary-Ann Hatt bleef in het Tsjechische Pardubice het gehele toernooi ongeslagen.

De zege in de eindstrijd was de negende overwinning voor Oranje op dit Europees kampioenschap en de derde op titelverdediger Rusland, dat winnaar was geworden van de afgelopen twee edities. Voor de Nederlandse softbalsters was het de eerste deelname aan het EK voor spelers onder de 22 jaar.

Pitcher Lisa Hop (3-3-3-0) gooide het gehele duel, dat vijf innings duurde. De Nederlandse slagploeg kwam tot negen hits. Isa Los en Rachel van Veen (beiden 2 uit 3) sloegen elk twee van de acht Nederlandse punten binnen. Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal