EK U22 2016

Team Kingdom Europees Kampioen onder 22

Team Kingdom Europees Kampioen onder 22

100716_eku22_nederland_kampioen

Met een overtuigende 8-0 zege op titelverdediger Rusland heeft Team Kingdom of the Netherlands gisteren de Europese titel gewonnen op het EK Fastpitch Softbal onder de 22 jaar. De genadeklap werd gegeven in de tweede inning toen een 6-0 voorsprong werd genomen. Lisa Hop was wederom de dominantste werper aan de zijde van Team Kingdom.

Voor de derde keer op rij stonden de Russische softbalsters in de finale. Maar nadat in de twee eerdere edities nog de Europese titel werd veroverd, moest Rusland ditmaal het onderspit delven tegen het op het EK U22 debuterende Nederland. De eerste inning verliep nog zonder schade voor zowel de Russinnen als Team Kingdom. Met goed veldwerk werden alle acties zorgvuldig verwerkt en keken beide teams na de eerste inning tegen een 0-0 stand.

De tweede inning verliep magnifiek voor het Koninkrijksteam. Team Kingdom begon in het veld en de eerste drie Russische slagvrouwen werden aan de kant gezet. Eenmaal aan slag werden er door Team Kingdom zes runs gescoord. Ook in de derde en vierde inning konden de Russen geen potten breken tegen de dit toernooi zeer sterk gooiende Lisa Hop. De sterke pitcher van Team Kingdom gooide het gehele toernooi al 25 (!) strikeouts in 23 gegooide innings. Ook in de finale was ze weer onbespeelbaar voor de Russinnen.

Titel

In de tweede helft van de vierde inning werden er door de talentvolle Nederlandse speelsters nog twee runs toegevoegd aan het totaal: 8-0 in het voordeel van Team Kingdom. In de vijfde inning waren drie nullen voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Gezamenlijk gooide de werpsters van Team Kingdom 43 strikeouts in 43 gegooide innings. Beste slagvrouw was Manoa Weijgertse met een gemiddelde van .630, zeventien hits, zeven doubles en twee triples. Ze scoorde zelf negentien runs en sloeg er vijftien binnen. Met een teamslaggemiddelde van .462 speelden alle speelsters van Team Kingdom een overtuigend toernooi.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016