De softbalsters sloten hun toernooi in Oklahoma af met winst op Mexico.

Softbal

Softbalsters eindigen als negende na winst op Mexico

Softbalsters eindigen als negende na winst op Mexico

De softbalsters sloten hun toernooi in Oklahoma af met winst op Mexico.

De softbalsters sloten hun toernooi in Oklahoma af met winst op Mexico.
Foto: © Lars Looijen

Na een verliespartij tegen Team USA en twee krappe nederlagen tegen China en Puerto Rico speelde Team Kingdom of the Netherlands gisteren tegen Mexico in de wedstrijd om de negende plaats tijdens de XI World Cup of Softball in Oklahoma. Het oefentoernooi in aanloop naar het WK Softbal in Surrey (Canada), dat van 15 tot en met 24 juli plaatsvindt, werd afgesloten met een ruime overwinning.

De bittere nasmaak van de lange laatste speeldag van de poulefase, met een krappe 5-4 nederlaag tegen Puerto Rico op de late avond werd op zondagavond weggespoeld. In de strijd om de negende plaats moest het Koninkrijksteam aantreden tegen Mexico, dat in de poulefase alleen van Tsjechië had gewonnen.

De Oranje dames lieten tegen Mexico zien het beste team van Europa te zijn. In de eerste inning konden zij op het werpen van Erika Bennett direct een forse voorsprong nemen. Britt Vonk (vier wijd) en Eva Voortman (veldfout) scoorden op de tweehonkslag van Dinet Oosting. Na een double van Jessie van Aalst en vier wijd voor Virginie Anneveld stonden de honken met één uit vol voor Suka van Gurp. De korte stop sloeg een worp van Bennett over de omheining in het midveld(!) voor een grand slam: 6-0.

Pittig oefentoernooi

Startend werpster Ilona Andringa en ook haar vervangster Ginger de Weert kwamen tijdens deze wedstrijd eigenlijk geen moment echt in de problemen en omdat Team Kingdom in de vierde inning dankzij een opofferingsslag van Anne Blauwgeers al een 7-0 voorsprong had genomen, was de wedstrijd na vijf innings voorbij.

Zo kwam er een goed einde aan een pittig oefentoernooi. Met de negende plaats zullen de dames tijdens het WK Softbal niet tevreden zijn, maar voor de XI World Cup of Softball ging het uiteraard vooral om de spreekwoordelijke laatste puntjes op de ‘i’. Over vier dagen start het WK en daar is Team Kingdom of the Netherlands ingedeeld in poule F met Tsjechië, de Filipijnen (van wie vorige week werd gewonnen) en Pakistan. Dat is een groep waar de dames zonder kleerscheuren doorheen zouden moeten kunnen komen.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd wordt op vrijdag om 15.30 uur (lokale tijd) gespeeld tegen WK-debutant Pakistan. Surrey ligt aan de westkust van Canada en er is 9 uur tijdverschil met Nederland. Dat betekent dat de wedstrijd om 00.30 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld.

Er zijn live beelden beschikbaar via sportscanada.tv/worldsoftball. Daar hangen wel kosten van 20 dollar aan, maar daarvoor heb je toegang tot alle wedstrijden van het WK Softbal. Een koopje voor de echte softballiefhebber.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal