De Nederlandse junioren bleven ook in hun tweede wedstrijd ongeslagen.

EK U18 2016

Oranje comfortabel naar koppositie in groep B

Oranje comfortabel naar koppositie in groep B

De Nederlandse junioren bleven ook in hun tweede wedstrijd ongeslagen.

De Nederlandse junioren bleven ook in hun tweede wedstrijd ongeslagen.
Foto: © Frans Wiesemann

Het Nederlands AAA team heeft vanmiddag de koppositie in groep B gepakt. Via een overtuigende 9-2 overwinning tegen de Tsjechische honkballers, kwam het Nederlands team op twee overwinningen. Daarmee is het in haar groep nog het enige land zonder nederlaag.

In een bewolkt Gijón kwam het Nederlands team in de eerste helft van de eerste inning al direct onder druk te staan. Startend werper Mic van de Ven begon met twee snelle nullen, maar zag na een single en een double hierna toch al snel een 0-1 achterstand op het scorebord staan.

De slagploeg van Oranje was hier echter niet van onder de indruk en boog de achterstand in de twee daaropvolgende slagbeurten direct om in een 2-1 voorsprong. Aldrich de Jongh (na een triple) en Devano Pieter zorgden voor de twee Nederlandse punten.

Beslissend

Deze vroege voorsprong werd drie innings lang niet in gevaar gebracht. Van de Ven en Aaron de Groot hielden Tsjechië tot en met de vijfde inning van scoren af. In de gelijkmakende vijfde slagbeurt sloeg Nederland een, wat later bleek beslissend, gat. Uit drie honkslagen, één vrije loop en mede door een foute aangooi van korte stop Vojtech Mensik kwam de ploeg van hoofdcoach Eric de Bruin aan drie punten en daarmee een 5-1 voorsprong.

In de zesde inning leek Tsjechië de opgelopen schade direct te willen repareren. De inning begon met een tweehonkslag van Marek Chlup. Door een wilde worp belande hij de slagbeurt daarna op het derde honk, waarna hij kon scoren toen Jakub Kubica de bal in een dubbelspel situatie sloeg. Dit bleek echter het laatste aanvallende wapenfeit van de Tsjechen te zijn deze middag.

Ongeslagen ploegen

Nederland bleek niet onder de indruk van deze Tsjechische inhaalpoging. Met scores in de zesde, zevende en achtste slagbeurt werd de marge uiteindelijk naar 9-2 gebracht, waarmee de zege geen enkel moment meer in gevaar kwam.

Na drie speeldagen is Nederland nu, samen met Duitsland en Italië in groep A één van de drie ongeslagen ploegen op dit toernooi. Achter Oranje delen Tsjechië, Litouwen en Spanje de tweede plaats, met alle drie één gewonnen en één verloren wedstrijd. Hekkensluiter Rusland, de enige ploeg in deze groep met twee nederlagen, is donderdagmiddag de volgende tegenstander van het Nederlandse Team.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2016