EK U18 2016

Groepswinst voor AAA-Team, nu Duitsland in de halve finale

Groepswinst voor AAA-Team, nu Duitsland in de halve finale

28313282595_5741aee2b5_z

Jong Oranje speelt morgen om twee uur de halve finale tegen Duitsland. Foto: © Frans Wiesemann

Met een vierde overwinning op rij heeft het Nederlandse AAA-Team op vrijdagmiddag de groepswinst veilig gesteld. Na de 16-3 overwinning tegen Litouwen kan Oranje zich gaan opmaken voor een halve finale wedstrijd tegen Duitsland, op zaterdagmiddag. In Noord-Spanje leek de laatste groepswedstrijd van het Koninkrijksteam al snel een formaliteit. Net als in de wedstrijd tegen Rusland op donderdagmiddag, pakte de jongelingen in de eerste slagbeurt direct een 4-0 voorsprong. Litouwen hielp Oranje met twee vrije lopen en twee veldfouten in het zadel.

Nadat het vijfde Nederlandse punt in de derde inning over de plaat kwam, besloot hoofdcoach Eric De Bruin wat wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. Heel even leek Litouwen hiervan te gaan profiteren, maar de 5-1 was voornamelijk een teken om de knuppels goed rond te blijven laten gaan in de daaropvolgende slagbeurten.

Op de vijfde inning na kwam Oranje in ieder slagbeurt tot score, met maar liefst zes runs in de zevende inning als positieve uitschieter. Door deze sterke laatste slagbeurt wist het team de marge groot genoeg te maken om de wedstrijd wederom na zeven innings vroegtijdig te beslissen, ditmaal met een 16-3 zege.

Aanvallend sterk

Van de veertien honkslagen die het Koninkrijksteam op het bord sloeg, waren er slechts twee dubbels. Maar al die singles waren er wel mede verantwoordelijk voor dat Oranje in totaal tot negen gestolen honken kwam. Aanvallend gezien was Oliver van der Wijst de meest opvallende man bij Oranje. Met vier honkslagen en drie RBI drukte de derdehonkman nadrukkelijk zijn stempel op het Nederlandse aanvalsspel.

Zoals al heel het toernooi was de pitching ook weer prima verzorgd. Starter Scott Prins mocht zes innings blijven staan en stuurde daarin zes slagmannen van Litouwen met drie slag terug naar de bank. Hij gaf naast vijf honkslagen geen enkele vrije loop weg en zag bovendien zijn veld foutloos blijven. Invaller Stefan Iannelli mocht de laatste inning zijn kunsten vertonnen op de heuvel. Hij moest wel één vrije loop toestaan, maar wist daar ook drie keer drie slag tegenover te zetten.

Halve Finale

Na de overtuigende groepswinst wachten dit weekend nog twee wedstrijden voor het Koninkrijksteam. Op zaterdagmiddag om twee uur speelt het AAA-team tegen Duitsland. Zondag wacht uiteindelijk de verdeling van de medailles. Bij winst tegen Duitsland staat zondag om vier uur de finale op het programma, bij een onverhoopte nederlaag moet er zondag om half drie worden gestreden om de bronzen medaille.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2016