Het veld in Montegranaro was vandaag onbespeelbaar.

EK heren 2016

Regen spelbreker op EK heren softbal

Regen spelbreker op EK heren softbal

Het veld in Montegranaro was vandaag onbespeelbaar.

Het veld in Montegranaro was vandaag onbespeelbaar.
Foto: © FIBS

De Nederlandse softballers komen vandaag niet meer in actie op het Europees kampioenschap heren softbal. Regen werd in Italië de grote spelbreker tijdens de vijfde speeldag van de Europese titelstrijd. Hierop heeft de Europese softbalbond besloten alle wedstrijden voor vandaag te afgelasten.

Na de extreme hitte van de afgelopen dagen, was het weerbeeld in Italië vandaag volledig omgeslagen. Regen maakte de velden in Montegranaro en Porto Sant’Elpidio onbespeelbaar. Het Nederlands team, dat vanochtend al om 09.00 uur had moeten aantreden tegen Groot-Brittannië, kwam uiteindelijk niet in actie. In de middag werd door de Technische Commissie van de Europese softbalbond ESF besloten het resterende speelschema op de kop te gooien.

Door die maatregel vallen nu alle beslissingen morgen op de slotdag van het Europees kampioenschap. Verspreid over twee velden worden dan nog negen resterende wedstrijden gespeeld. Dat levert een schema op waarbij het Nederlands team vier wedstrijden op één dag zou kunnen spelen.

Finale

De wedstrijd tussen Nederland en Groot-Brittannië, om de vierde plaats in de finalepoule, gaat morgen om 09.00 uur als eerste van start. Als de Nederlandse softballers winnen, staat voor hun om 14.00 uur al de tweede wedstrijd te wachten. Dan tegen de nummer drie uit de finalepoule.

De winnaar van dat duel speelt vervolgens verder om 18.00 uur. Inzet bij die strijd is een plaats in de finale, die om 20.30 uur van start gaat. Titelverdediger Tsjechië wacht de meest eenvoudige dag. De Tsjechische softballers, die gisteren het eveneens nog ongeslagen Denemarken met 1-6 versloegen, komen morgen als laatste pas om 16.00 uur in actie. Bij winst staat de achtvoudig Europees kampioen direct in de eindstrijd.

Programma zaterdag

Thuis Uit Tijdstip Toelichting
Nederland Groot-Brittannië 09.00 uur Om 4e/5e plaats finalepoule
België Denemarken 09.00 uur Om 2e/3e plaats finalepoule
Italië Kroatië 11.00 uur Om 7e/8e eindklassering
Verliezer Nederland/Groot-Brittannië Isräel 11.00 uur Om 5e/6e eindklassering
Duitsland Zweden 13.00 uur Om 9e/10e eindklassering
Verliezer België/Denemarken Winnaar Nederland/Groot-Brittannië 14.00 uur P1
Tsjechië Winnaar België/Denemarken 14.00 uur P2
Verliezer P2 Winnaar P1 18.00 uur P3
Winnaar P2 Winnaar P3 230.00 uur Finale

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK heren 2016