Wladimir Balentien kwam voor de vijfde keer uit in de All Star Game van Japan.

Honkbal

Homerun voor Balentien in All Star Game

Homerun voor Balentien in All Star Game

Wladimir Balentien kwam voor de vijfde keer uit in de All Star Game van Japan.

Wladimir Balentien kwam voor de vijfde keer uit in de All Star Game van Japan.
Foto: © Yakult Swallows

De Central League is winnaar geworden van de Japanse Mazda All-Star Game 2016. Na 4-5 winst gisteren in de eerste wedstrijd, eindigde het tweede duel vandaag in een 5-5 gelijke stand. Voor de Central League kwam Wladimir Balentien uit in beide wedstrijden. Gisteren ontving hij na afloop van de wedstrijd de Fighting Spirit Award.

Voor de 32-jarige buitenvelder Wladimir Balentien was het al zijn vijfde All Star Game van zijn carrière in de Nippon Professional Baseball. In de publieksstemming ontving Balentien de afgelopen weken 237.008 stemmen, niet voldoende voor een uitverkiezing. Maar door de spelers uit de Japanse competitie werd de buitenvelder vervolgens met 286 stemmen wel gekozen als tweede keuze. Daarmee werd hij één van de zeven buitenvelders in de Central League-selectie van manager Mitsuru Manaka.

Gisteren ging de Mazda All-Star Game 2016 van start in de YafuOku Dome. In het met 35.653 gevulde stadion besliste de Central League de wedstrijd met homeruns. In de vierde inning sloeg Hayato Sakamoto de allereerste honkslag van de wedstrijd over de hekken. Een inning later volgde de Meest Waardevolle Speler Yoshitomo Tsutsugo zijn voorbeeld. Enkele momenten na die tweede homerun, ramde ook Balentien (1 uit 3) de bal over de omheining voor een solohomerun.

Fighting Spirit Award

Bij een 2-3 voorsprong en twee lopers op de honken en werd Balentien in de negende inning vervangen door pinch-hitter Yasutaka Tobashira. Het bleek een goede zet. Tobashira sloeg beide ploeggenoten over de thuisplaat. En dat waren precies de twee punten die de Central League nodig hadden om zijn voorsprong vast te houden nadat Hideki Kuriyama in de tweede helft van de negende inning voor de Pacific League met de vierde homerun van de wedstrijd twee punten binnen sloeg. De Pacific League kwam terug tot 4-5, maar wist het gat verder niet te dichten.

Na afloop van de wedstrijd ontvingen drie spelers een Fighting Spirit Award, waaronder de Curaçaose international Wladimir Balentien.

Gelijkspel

Ook vandaag waren homeruns bepalend in de tweede wedstrijd uit de Mazda All Star Series. In het Yokohama Stadium sloegen Yoshihiro Maru (tweede inning) en opnieuw Yoshitomo Tsutsugo (derde inning) voor de Central League de bal het stadion uit. De Pacific League zette daar, in het bijzijn van 26.760 toeschouwers, in de vijfde inning homeruns tegenover van MVP Shohei Otani en Hideto Asamura. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd na negen innings in een 5-5 gelijkspel. Balentien kwam pas in de zevende inning als pinch-hitter en later rechtsvelder in de wedstrijd. Een tweede homerun voor Balentien bleef uit.

Nadat Balentien afgelopen seizoen grotendeels had gemist, is hij dit jaar weer een vaste waarde voor Yakult Swallows. In 79 wedstrijden kwam hij tot dusver tot 81 honkslagen (.290). Slechts in twee van zijn seizoenen voor Yakult Swallows eindigde hij met een hoger slaggemiddelde.

Cubrecord

Daarnaast sloeg Balentien inmiddels zestien homeruns en bracht hij 57 punten over de thuisplaat. Met zijn zestien homeruns is hij momenteel de nummer vier in de Central League. Eind mei zette hij nog een nieuw clubrecord op zijn naam. In de wedstrijd van 25 mei tegen Hanshin Tigers sloeg hij twee ballen over de omheining van het Jingu Stadium. Het was al zijn 24e wedstrijd in de Japanse competitie uit zijn carrière waarin hij twee of meer homeruns had geslagen. Daarmee verbrak hij het oude clubrecord van Alex Ramirez.

Zijn team verblijft echter momenteel alweer in zwaar weer. Nadat de club na laatste plaatsen in 2013 en 2014 vorig jaar ineens in de finale van de Japanse competitie stond, staat Yakult Swallows inmiddels weer op de zesde en laatste positie in de Central League. De ploeg van Balentien wist tot dusver slechts 38 van zijn 88 wedstrijden te winnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal