Concentratie bij pitcher Eva Voortman.

Softbal

Koninkrijksteam boekt ook tweede WK-winst

Koninkrijksteam boekt ook tweede WK-winst

Concentratie bij pitcher Eva Voortman.

Concentratie bij pitcher Eva Voortman.
Foto: © Lars Looijen

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft goede zaken gedaan op het wereldkampioenschap softbal. In het Canadese Surrey scoorden Britt Vonk en Damishah Charles in de eerste en laatste inning om Oranje een 0-2 overwinning te bezorgen op Tsjechië.

Op het moment dat de Nederlandse softbal heren op het Europees kampioenschap in Italië in de halve finale waren uitgeschakeld door Tsjechië, haalden de Oranje dames op zo’n achtduizend kilometer afstand direct revanche. Op de tweede speeldag van het wereldkampioenschap versloegen zij in Softball City Tsjechië op hun beurt wel.

Eva Voortman leidde haar ploeg vijf innings lang naar de winst. Pas in de derde inning kreeg de Nederlandse pitcher haar eerste honkslag tegen. En dat bleef ook de enige hit voor Tsjechië dit duel. In de laatste twee innings stond Ginger de Weert eveneens geen hit meer toe. Na de enige Tsjechische honkslag werden twaalf tegenstanders op rij uitgeschakeld voordat Tereza Pochobradska na geraakt werper door De Weert in de zevende inning de laatste honkloopster werd.

Ondersteuning

Britt Vonk zorgde al in de eerste inning voor aanvallende ondersteuning. Zij opende de wedstrijd met vier wijd en kon na een gestolen honk scoren op een hit van Dinet Oosting. Het Koninkrijksteam kreeg hierna in elke slagbeurt wel een loopster op de honken, maar wist pas weer te scoren in het slot van de wedstrijd. Met twee man uit profiteerde nu Oosting van vier wijd. Zij werd vervangen door pinch-runner Damishah Charles, die vervolgens werd binnengeslagen na een honkslag van Maxime van Dalen.

Met de tweede overwinning gaat het Nederlands Koninkrijksteam aan de leiding in poule F van het wereldkampioenschap. Gisteren werd de eerste wedstrijd al reglementair gewonnen, nadat debutant Pakistan niet was komen opdagen. Vooralsnog moet Oranje die eerste plaats delen met De Filipijnen. De ‘Blu Girls’ zorgden op de openingsdag nog voor een stunt door eveneens Tsjechië te verslaan. Vandaag kregen ook zij een reglementaire 7-0 overwinning op het afwezige Pakistan. Morgen spelen het Nederlands Koninkrijksteam en De Filipijnen om 10.00 uur (19.00 uur Nederlandse tijd) om de eerste plaats in hun poule.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal