Yurendell de Caster scoort voor het Nederlands Koninkrijksteam.

HHW 2016

Koninkrijksteam opent Honkbalweek met winst

Koninkrijksteam opent Honkbalweek met winst

Yurendell de Caster scoort voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Yurendell de Caster scoort voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Alfred Cop

Team Kingdom of the Netherlands heeft vanavond zijn eerste wedstrijd op de Honkbalweek Haarlem gewonnen. In een uitverkocht Pim Mulierstadion werd Curaçao met 6-1 verslagen. Aan Nederlandse zijde was Dwayne Kemp de grote man met drie binnengeslagen punten. Gianison Boekhoudt zorgde eveneens voor spektakel met een verre solohomerun. Door deze overwinning is Oranje na de eerste twee speeldagen gedeeld koploper met Japan en Australië.

Nadat de Haarlemse rapper Maestro Mikel en zijn ‘gang’ voor een muzikale opening van de wedstrijd had gezorgd, zorgde het team van Curaçao eveneens voor spektakel door startend pitcher Orlando Yntema meteen flink aan het werk te zetten.

Rechtsvelder Reyhan Fecunda bereikte het honk door de eerste hit van de wedstrijd te slaan, waarna de honken volstroomden door vier wijd voor Shurendell Mujica en een hit van Kelvin Silvania. Fecunda werd vervolgens binnengeslagen door een linedrive van aangewezen slagman Edinho Meyer. De inning werd door Yntema sterk afgesloten met een strikeout.

Homerun

Gianison Boekhoudt slaat raak voor een homerun.

Gianison Boekhoudt slaat raak voor een homerun.
Foto: © Alfred Cop

Het in grote getalen toegestroomde publiek werd, nadat er in de eerste inning niet was gescoord, direct in de tweede slagbeurt wakker geschud door een homerun van openingsslagman Gianison Boehoudt. Zijn homerun is al de vijfde bal die deze Honkbalweek over de hekken is gevlogen.

Na dit gelijkmakende punt moest het publiek geduldig wachten tot de zesde inning totdat er weer gejuicht kon worden. Na een hit van Chris Garia en een velderskeus voor Stijn van der Meer liet Kemp zijn kwaliteiten zien, door de bal hard te raken, zijn beide teamgenoten over de plaat te slaan en zo Oranje aan de leiding te brengen.

Voorsprong

Yntema hield vijf innings goed stand en kwam na een lastige eerste inning niet meer in de problemen tot hij werd vervangen door Diegomar Markwell. Ook zijn ploeggenoot bij het Rotterdamse Neptunus hield de slagploeg van Curaçao goed in toom. Het Koninkrijksteam daarentegen wist in de zevende inning zijn voorsprong met drie punten uit te breiden naar een 6-1 voorsprong.

Prachtige vangbal van Rojean Cleofa (Curaçao)

Prachtige vangbal van Rojean Cleofa (Curaçao).
Foto: © Alfred Cop

Nadat Nick Urbanus door een veldfout het eerste honk had bereikt en op kon schuiven door vier wijd voor Chris Garia en een infield hit van Yurendell de Caster, kon hij scoren door vier wijd voor Boekhoudt. Garia scoorde vervolgens door een mislukte poging van catcher Ramiro Balentina om De Caster op twee uit te gooien, waarna Kemp met zijn derde binnengeslagen punt van de avond De Caster over de thuisplaat sloeg.

Debutant

Uiteindelijk zouden beiden ploegen niet meer scoren. Zowel debutant Tom de Blok in de achtste als closer Bayron Cornelisse in de negende inning stonden ijzersterk op de heuvel. De Blok was overigens niet de enige debutant, want ook voor zijn teamgenoot bij L&D Amsterdam, Remco Draijer, en de startend catcher Sander Paap was het hun eerste interland. Draijer debuteerde als pinch-hitter in de achtste inning en sloeg in zijn eerste slagbeurt direct een honkslag.

Paap zat in zijn eerste wedstrijd voor de nationale ploeg de gehele wedstrijd achter de thuisplaat en gaf al in de eerste inning zijn visitekaartje af. De allereerste honkloper voor Curaçao schakelde hij meteen uit bij een poging het tweede honk te stelen. Negen innings later herhaalde hij dat kunststukje, toen hij voor de laatste nul van de wedstrijd ook Ramiro Balentina van het tweede honk afhield bij een steelpoging.

Morgen om 14.00 uur speelt Oranje tegen Chinese Taipei, dat vandaag zijn eerste wedstrijd met 5-9 verloor van Australië.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016