Het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de openingsceremonie in Surrey.

Softbal

Koninkrijksteam start WK met reglementaire zege

Koninkrijksteam start WK met reglementaire zege

Het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de openingsceremonie in Surrey.

Het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de openingsceremonie in Surrey.
Foto: © Lars Looijen

Voor de eerste punten op het wereldkampioenschap hoefden de softbalsters van het Nederlands Koninkrijksteam gisteren niet in actie te komen. Pakistan, de eerste tegenstander van Oranje, slaagde er niet in om zich tijdig in Surrey te melden voor de start van het WK. Dat leverde Oranje een reglementaire 7-0 overwinning op.

Pakistan zou gisteren in de wedstrijd tegen het Nederlands Koninkrijksteam haar debuut maken op het wereldkampioenschap softbal. Dat debuut blijft vooralsnog uit. De nationale Pakistaanse ploeg kon niet op tijd de papieren rond krijgen om af te reizen naar het Canadese Surrey.

Hierdoor zijn in ieder geval de eerste wedstrijd van Pakistan op het WK omgezet naar een reglementaire 7-0 nederlaag. Het is nog niet bekend of Pakistan zich alsnog in Surrey zal melden. Voor de Nederlandse softbalsters stond zodoende de eerste speeldag vooral in het teken van de openingsceremonie in Softbal City. Daarnaast werkte de selectie een training af in Sullivan Park.

Vanavond staat de tweede wedstrijd voor het Nederlands Koninkrijksteam op het programma. Om 19.00 uur Nederlandse tijd is dan Tsjechië de volgende tegenstander. De Tsjechische softbalsters openden gisteren het WK met een verrassende 0-1 nederlaag tegen het ongeplaatste De Filipijnen. Pitcher Mary Ann Antolihao hield Tsjechië zeven innings lang op slechts twee hits. In de vierde inning scoorde haar ploeggenoot Garnet Blando na haar tweehonkslag het enige punt van de wedstrijd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal