Chantal Versluis (rechts) sloeg één van de twee Nederlandse homeruns.

Softbal

Koninkrijksteam ongeslagen naar volgende ronde

Koninkrijksteam ongeslagen naar volgende ronde

Chantal Versluis (rechts) sloeg één van de twee Nederlandse homeruns.

Chantal Versluis (rechts) sloeg één van de twee Nederlandse homeruns.
Foto: © Rob Jelsma

Het Koninkrijksteam heeft in de eerste ronde van het wereldkampioenschap softbal de poulewinst in de wacht gesleept. Vanavond werd in Softball City ook de derde groepswedstrijd in winst omgezet. Voormalig medaillewinnaar De Filipijnen werd met 7-2 overtuigend verslagen.

Na de nipte overwinning op Tsjechië van gisteren stonden de Oranje dames vanavond in het Canadese Surrey vol overtuiging op het veld voor de wedstrijd tegen De Filipijnen, dat in 1970 nog de bronzen medaille won op het WK, maar sinds 1998 ontbrak op de mondiale titelstrijd.

Chantal Versluis en Damishah Charles lieten direct in de eerste inning al zien hoe het hoort met onverbiddelijke vangballen. Ook in de verdere wedstrijd werden de ballen in het veld praktisch feilloos verwerkt.

Dubbelspelen

De Blu Girls kwam op het pitchen van Ginger de Weert en Rebecca Soumeru in de eerste vier innings tot vier hits. Maar zowel in de tweede als vierde inning zorgden dubbelspellen ervoor dat de Filipijnse dames de thuisplaat niet konden bereiken.

Toch zwakte het initieel sterke Koninkrijksteam in de latere innings enigszins af. Zo wist in de vijfde inning een bal eerste honkvrouw Maxime van Dalen te ontsnappen en zorgden enkele andere slordigheden ervoor dat de Oranje dames het Filipijnse team toch twee punten moesten toestaan.

Prachtige homerun

Op dat moment had het Koninkrijksteam door onder meer twee homeruns al een comfortabele 6-0 voorsprong genomen. Al in de eerste inning sloeg Britt Vonk (2 uit 3) zich naar het eerste honk, om vervolgens door Versluis via een prachtige homerun naar huis geslagen te worden.

En met de eerste twee punten op het scoreboard herhaalden de dames dit kunstje nogmaals in de derde inning. Dit keer was het Dinet Oosting die zich naar één sloeg, om vervolgens door Maxime van Dalen met een homerun binnen gehaald te worden.

Stunt

Ook in de vierde inning scoorde het Koninkrijksteam nog twee punten, voordat Chantal Versluis in de zesde inning het zevende en laatste punt scoorde. Met deze derde overwinning verzekeren de Oranje dames zich ongeslagen van de eerste plaats in poule F en daarmee van een plek in de tweede ronde.

Daarin treft Oranje vanaf dinsdag achtereenvolgens zeer waarschijnlijk Brazilië (de nummer twee uit poule B), Mexico (de nummer één uit poule C) en de nummer twee uit poule G (of China of Cuba). Op de openingsdag zorgde Mexico (14) voor een stunt door Australië met 2-0 te verslaan. Daardoor ontloopt het Koninkrijksteam in de volgende ronde de Australische nummer drie van de wereld.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal