Yurendell de Caster wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

HHW 2016

Team Kingdom ook te sterk voor Chinese Taipei

Team Kingdom ook te sterk voor Chinese Taipei

Yurendell de Caster wordt gefeliciteerd na zijn homerun.

Yurendell de Caster wordt gefeliciteerd na zijn homerun.
Foto: © Rob Jelsma

In een zonnig en wederom volgepakt Pim Mulierstadion heeft het Nederlands Koninkrijksteam op de derde speeldag van de Honkbalweek Haarlem op overtuigende wijze Chinese Taipei met 0-8 verslagen. Met een uitblinkende Tom Stuifbergen op de heuvel, gesteund door een foutloos veld, waren de Aziaten kansloos in het slagperk.

De slagploeg van Oranje daarentegen kwam tot maar liefst dertien hits, waaronder homeruns van Yurendell de Caster en Nick Urbanus.

De Nederlandse slagploeg kende in de eerste drie innings nog een stroef begin. Alleen aangewezen slagman Gianison Boekhoudt wist, met een vrije loop, het honk te bereiken. In de vierde inning kwam daar verandering in. Korte stop Stijn van der Meer opende met een honkslag, gevolgd door de Caster, die de bal perfect raakte en over de omheining ramde

Juichen.

Twee innings later kon het publiek opnieuw juichen, toen de in de selectie teruggekeerde Dashenko Ricardo de bal goed raakte en Gilmer Lampe over de thuisplaat sloeg. Ricardo kon enkele momenten later zelf ook scoren op een wilde worp.

Het publiek had met twee homeruns voldoende te juichen.

Het publiek had met twee homeruns voldoende te juichen.
Foto: © Rob Jelsma

Waar de slagploeg van Taipei weinig kans had, pakte het Koninkrijksteam in de achtste inning nog wel de kans om te vlammen aan slag. Nadat Christian Diaz door Lampe binnen werd geslagen en Ricardo ook met een hit het honk hadden bereikt, was het de beurt aan Urbanus. Op de nieuwe werper Liao joeg ook hij de bal over de hekken en bepaalde de eindstand op 0-8.

Onaantastbaar

Pitcher Tom Stuifbergen was vandaag in zijn eigen Pim Mulierstadion onaantastbaar. Hij gooide in zes innings maar liefst negen maal drie slag, slechts één keer vier wijd en kreeg alleen één honkslag tegen. Berry van Driel, Tom de Blok en Loek van Mil gooiden ieder één inning en zouden nooit echt in de problemen komen.

Aan slag was Urbanus de grote man met zijn homerun en twee honkslagen. Van der Meer, Diaz, Lampe en Ricardo sloegen allen twee hits. Aankomende dinsdag om 19.00 uur speelt Oranje tegen Japan.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016