Pitcher Lars Huijer maakte zijn debuut voor het Koninkrijksteam.

HHW 2016

Team Kingdom wint ook derde wedstrijd

Team Kingdom wint ook derde wedstrijd

Pitcher Lars Huijer maakte zijn debuut voor het Koninkrijksteam.

Pitcher Lars Huijer maakte zijn debuut voor het Koninkrijksteam.
Foto: © Alfred Cop

In een gelijk opgaand duel tegen Japan heeft het Nederlands Koninkrijksteam zijn ongeslagen status behouden op de Haarlem Honkbalweek. Vier punten in de laatste twee innings bezorgden Oranje een 7-3 overwinning. Door dit resultaat verzekert het Koninkrijksteam zich van een plaats bij de eerste twee teams in de eerste ronde.

Bij het Nederlands Koninkrijk debuteerde pitcher Lars Huijer op de heuvel. De voormalig profhonkballer uit de organisatie van Seattle Mariners gooide ruim zes sterke innings, waarin hij slechts vier honkslagen toestond. Toch zag hij de honkballers uit de Tokyo Big6 Baseball League op een 1-0 voorsprong komen.

In de derde inning gebeurde dat na twee Nederlandse veldfouten. Een inning later opende Remco Draijer de Nederlandse slagbeurt met een tweehonkslag. Met deze goede hit was hij de eerste speler van Oranje die het honk bereikte. Het goede voorbeeld van Draijer werd gevolgd door Yurendell de Caster, die de speler van L&D Amsterdam over de thuisplaat sloeg. De Caster kon even later zelf scoren op een double van Dwayne Kemp en zette daarmee het Koninkrijksteam op een voorsprong.

Wilde worp

Dwayne Kemp was tegen Japan goed voor twee hits.

Dwayne Kemp was tegen Japan goed voor twee hits.
Foto: © Alfred Cop

Zo eenvoudig gaven de Aziatische studenten zich echter niet gewonnen. In de zesde inning kwam Japan op gelijke hoogte, toen de ploeg kon scoren op een foute aangooi van Huijer. De verder uitstekend gooiende pitcher van Vaessen Pioniers zou een inning later vervangen worden door Berry van Driel.

Beide teams scoorden hierna nog eenmaal voordat Oranje in de gelijkmakende zevende inning een voorsprong nam, die de ploeg van manager Steve Janssen uiteindelijk niet meer uit handen zou geven. Nadat Stijn van der Meer en Yurendell de Caster met hits het honk hadden bereikt, konden zij scoren na goed slagwerk van respectievelijk Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp.

Belangrijk

Terwijl op de Nederlandse heuvel pitchers Bayron Cornelisse en Loek van Mil in het slot van de wedstrijd niet in de problemen kwamen, werd aan slag de voorsprong verder uitgebreid. Nick Urbanus kon scoren na een honkslag van wederom Stijn van der Meer en diezelfde Van der Meer bepaalde even later de uitslag na een wilde worp op 7-3. Aan slag waren Remco Draijer, Stijn van der Meer, Yurendell de Caster en Dwayne Kemp belangrijk met allen twee hits.

Morgen om 19.00 uur speelt het Nederlands Koninkrijksteam tegen het eveneens nog ongeslagen Australië. Beide teams spelen om de eerste plaats in de eerste ronde. Ongeacht het resultaat staan Oranje en Australië ook donderdag weer tegenover elkaar in de volgende ronde. De winnaar van dat duel krijgt een riante uitgangspositie om de finale te halen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016