Softbal

Interview Helden Online: Britt Vonk

Interview Helden Online: Britt Vonk

britt vonk

Robert Prins van Helden Online interviewde international Britt Vonk tijdens het WK Softbal in Canada.

VONK: ‘DROOM OM OOIT IN JAPAN TE SPELEN’

De Nederlandse softbalsters zijn de tweede ronde op het WK goed begonnen. In het Canadese Surrey werd Brazilië dinsdag met 9-3 verslagen. Britt Vonk was met vier binnengeslagen punten de grote uitblinker aan de kant van Nederland. Helden Online sprak de 25-jarige korte stop. Een gesprek over de Olympische Spelen, the American dream en haar dromen.  

Olympische Spelen
Het verhaal van de Nederlandse Britt Vonk is erg bijzonder. Op zeventienjarige leeftijd werd ze namelijk al geselecteerd voor de Olympische Spelen van Peking. Daarmee werd ze de jongste Nederlandse sporter ooit op de Spelen. “Ik had nooit verwacht dat ik daar ooit zou staan. Naast een droom die uitkwam, was het ook een enorme verrassing. Het Nederlands team was ruim drie jaar bezig geweest met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Het team was vrijwel geheel op elkaar ingespeeld. Ik kwam als zestienjarige langs voor een try-out. Ze waren blijkbaar zo onder de indruk, dat ze me meteen meenamen naar het grootste sportevenement ter wereld.

Dat was echt bizar. Slechts twee maanden voor het begin van de Olympische Spelen sloot ik aan bij de groep. Stond ik daar als zeventienjarige tussen allemaal speelsters van eind twintig. Ik voelde me net een baby, ha! Bij het begin van de Spelen heb ik mezelf wel een aantal keer in mijn arm moeten knijpen. Ik geloofde gewoon niet dat ik daar stond. Door mijn late selectie had ik geen mogelijkheid om me mentaal voor te bereiden, dus het kwam allemaal extra hard binnen. Al met al was het een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.”

Lees het volledige artikel op www.heldenonline.nl

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal