Softbal

Interview Helden Online: Ginger de Weert

Interview Helden Online: Ginger de Weert

gingerdeweert

Foto: Instagram Ginger de Weert (@gingerrr19)

Robert Prins van Helden Online interviewde international Ginger de Weert tijdens het WK Softbal in Canada.

De Nederlandse softbalsters komen deze week in actie op het wereldkampioenschap in het Canadese Surrey. Helden Magazine is erbij en sprak met werper Ginger de Weert (25). Een gesprek over haar karakter, de zoektocht naar een donornier voor haar vader en haar dromen.

Karakter
“Een lichtelijk drukke, enthousiaste, sociale, gedreven en doelgerichte chick,” zegt Ginger de Weert met een grote glimlach op haar gezicht als we haar vragen zichzelf te omschrijven. “Ik heb van jongs af aan altijd al alles willen combineren. Ik wilde goed presteren op school, maar daarnaast ook veel sporten. Heel mijn leven ben ik al sportief bezig. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om volledig te gaan voor softbal, omdat het een sport is waarbij je vrijwel alles moet doen: rennen, gooien, slaan. Noem het allemaal maar op. Ik vind het prachtig.”

‘Als je moet kiezen tussen het leven van je eigen vader of de sport. Dan is de keuze snel gemaakt’

De 25-jarige softbalster doet naast haar sport een hoop andere dingen. “Soms zitten er voor mij echt te weinig uren in een dag, ha. Ik werk gemiddeld 36 uur per week bij ABN Amro. Daarnaast loop ik graag hard, zit ik wekelijks minimaal vier ochtenden in de sportschool, ben ik actief voor Softball Against Cancer en schrijf ik blogs voor de online community Fitness Meiden. Gelukkig heb ik ADHD, dus aan energie geen gebrek. O ja. Ik heb anderhalve maand geleden ook nog een huis gekocht. Bijna vergeten, ha.”

Lees het volledige interview

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal