Gilmer Lampe slaat raak voor een homerun

HHW 2016

Ongeslagen Team Kingdom wint ook van Australië

Ongeslagen Team Kingdom wint ook van Australië

Gilmer La,pe slaat raak voor een homerun

Gilmer Lampe slaat raak voor een homerun.
Foto: © Alfred Cop

In de generale repetitie voor de belangrijke wedstrijd van morgen tegen Australië heeft het Koninkrijksteam een goede indruk achter gelaten. In een – zoals we inmiddels gewend zijn – sfeervol Pim Mulierstadion werden de ‘Aussies’ met 2-7 verslagen. Dankzij deze overwinning is de eerste plek in de poule een feit.

Grote man bij Oranje was Kevin Moesquit, die zowel aanvallend als verdedigend ijzersterk speelde. Gilmer Lampe en Dwayne Kemp sloegen beiden een homerun. Pitcher Jim Ploeger deed het zeven innings prima op de heuvel, gesteund voor een zo goed als foutloos veld.

Pitcher Jim Ploeger in actie.

Pitcher Jim Ploeger in actie.
Foto: © Alfred Cop

Oranje startte meteen voortvarend door in de eerste inning al te scoren. Na zijn tweehonkslag stal Christopher Garia het derde honk en kon vervolgens scoren op een klap van Yurendell de Caster. Australië kwam dezelfde inning meteen op gelijke hoogte, toen publiekslieveling Trent Oeltjen de bal over het hek ramde.

Schijn

Lang zou het echter niet spannend blijven. Nadat er in de tweede inning al scoringskansen voor Oranje waren, zat het in de derde inning wél mee. Nick Urbanus verraste met een stootslag en werd binnengeslagen door teamgenoot Remco Draijer, die weer in de basis mocht beginnen. Na schijn van pitcher Lee kon Garia zijn tweede en het vierde punt van Oranje over de plaat lopen en scoorde de Caster op een hit van Gianison Boekhoudt.

Alsof dat nog niet genoeg was, haalde Lampe perfect uit en verdween ook zijn bal over het hek, waarbij hij Boekhoudt mee nam over de thuisplaat. Australië probeerde in de gelijkmakende inning direct wat terug te doen, maar kwam niet verder dan één punt.

Entertainmentgehalte

Gilmer Lampe en Dwayne Kem gaan beiden voor de bal.

Gilmer Lampe en Dwayne Kemp gaan beiden voor de bal.
Foto: © Alfred Cop

Na die spetterende derde inning nam het entertainmentgehalte af en gaven beide teams weinig meer weg. De wedstrijd zou nog één hoogtepunt kennen, toen de voor Urbanus ingevallen Dwayne Kemp de bal eveneens het stadion uitroeide en de eindstand op 2-7 bepaalde. Zijn verre klap was al de vijfde homerun voor Oranje en de elfde van het toernooi. Closers Kevin Kelly en Tom de Blok gaven net als de afgelopen dagen niets weg op de heuvel. Beste slagman was Kevin Moesquit, die van de totaal elf hits van zijn team in vier slagbeurten goed was voor twee honkslagen en een tweehonkslag.

Morgenavond om 19.00 speelt het Koninkrijksteam opnieuw tegen Australië. De winnaar van dat duel speelt vrijdagavond tegen de winnaar van Japan-Chinese Taipei om een plek in de finale zondag.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2016