Softbal

Interview Helden Online: Rebecca Soumeru

Interview Helden Online: Rebecca Soumeru

soumeru2

Robert Prins van Helden Magazine interviewde Rebecca Soumeru tijdens het WK Softbal in Canada

SOUMERU: ‘IK BEN ECHT EEN CONTROL FREAK

Rebecca Soumeru is de meest ervaren speelster aan de kant van de Nederlandse softbalsters. De 34-jarige pitcher speelde inmiddels al ruim honderd interlands. Helden Online zocht haar op. Een gesprek over haar rol in het team en de toekomst.

Het is acht uur. De Nederlandse softbalsters hebben net met 3-2 verloren van Mexico. In het hotel zit iedereen aan een lange tafel. Het is tijd om nog wat te eten. Rebecca pakt de bak met salade en vult ieder bakje met een goede hoeveelheid pasta. “Heeft iedereen genoeg?”, vraagt ze als alle bakjes zijn gevuld. “Ja,” roept iedereen. “Gelukkig maar,” reageert ze. “Het is belangrijk dat jullie goed eten.”

Control freak
“Het is de laatste jaren een beetje mijn dingetje geworden,” lacht Rebecca als we haar vragen naar haar rol in het team. “Ik wil dat iedereen zich goed voelt, alles geregeld is. Als ik bepaalde zaken moet doen, vind ik dat niet erg. Ik wil niet dat de jonge meiden zich bezig moeten houden met de randzaken. Daar stort ik me altijd op. Het zorgen dat iedereen genoeg te eten heeft, is daar een goed voorbeeld van.”

Rebecca zit sinds 2001 bij het Nederlands team. Sinds 2009 is ze de oudste en meest ervaren speelster. Ze ziet zichzelf dan ook als een soort moeder. “De laatste jaren ben ik dat regelmatig genoemd. Dat vind ik prima. Ik ben op dit moment 34 en de jongste in het team is achttien. Ik had dus zomaar haar moeder kunnen zijn, ha. Dat vind ik wel een beetje een gek idee. Een tijdje geleden werd ik zelfs oma genoemd. Toen zei ik: ‘Waarom oma? Waarom niet gewoon mama? Ik weet dat ik wat ouder ben dan jullie, maar toch niet zo oud?’

Lees het volledige artikel op heldenonline.nl

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal