Softbal

Softbalsters op WK onderuit tegen Mexico

Softbalsters op WK onderuit tegen Mexico

Het Koninkrijksteam verloor tegen Mexico de eerste wedstrijd op dit WK.

Het Koninkrijksteam verloor tegen Mexico de eerste wedstrijd op dit WK.
Foto: © Rob Jelsma

Het was niet alleen in Nederland zweten geblazen gisteren. Ook in Surrey (Canada) zorgde de hitte voor pittige speelomstandigheden tijdens de wedstrijd op het wereldkampioenschap van het Koninkijksteam. Tegen het tot nu zeer succesvolle Mexico liep Oranje in Softball City tegen de eerste nederlaag van dit WK op. De Mexicaanse softbalsters bleven met een 2-3 zege ongeslagen dit toernooi.

De softbalsters van Oranje wonnen net als de Mexicaanse dames alle eerdere wedstrijden, maar wisten dat ze aan Mexico een moeilijke tegenstander zouden krijgen. Eerder dit toernooi behaalde Mexico zelfs nog een overwinning op Australië, de nummer drie van de wereldranglijst.

De intenties van Mexico werden al direct in de eerste inning duidelijk. Na twee hits had de ongeslagen Mexicaanse ploeg een 0-1 voorsprong genomen. Marrisa Bravo (2 uit 4) scoorde de eerste van haar twee runs van de dag. Zelf moesten de Oranje dames het antwoord op de pitches van Dallas Escobedo lang schuldig blijven. Escobedo kwam tegen het Koninkrijksteam in zeven innings tot maar liefst elf keer drie slag.

Toverballen

Met een prachtig dubbelspel van Maxime van Dalen op het eerste honk naar Virginie Anneveld op drie wist Oranje in de tweede inning het Mexicaanse team nog kort te houden. Maar in de derde inning werd duidelijk dat de Oranje dames echt aan de bak moesten. Het Mexicaanse team voegde met enkele opofferingslagen en een paar schoonheidsfouten in het veld nog twee punten aan het totaal toe, terwijl het Koninkrijksteam wederom twee strikeouts moest incasseren.

Het was het beeld van de wedstrijd. Nederland speelde verdedigend sterk en wist de geslagen ballen van de Mexicaanse dames vaak moeiteloos te verwerken om nullen te pakken. Maar aan slag kreeg de ploeg geen grip op de toverballen van de Mexicaanse pitcher Dallas Escobedo.

Homerun

Toch leek het Koninkrijksteam in het slot de wedstrijd nog te kantelen. In de zesde inning ramde Chantal Versluis de bal in één klap over het hek. Die homerun bracht het eerste punt voor Oranje op het scorebord, waarna in de zevende inning een homerun van Soclaina van Gurp ook voor het tweede punt zorgde. Mexico wist hierna tijdig de deur in het slot te gooien om de voorsprong vast te houden en de winst uiteindelijk met 2-3 naar zich toe te trekken.

Het Koninkrijksteam kwam dit duel tot vier hits. Britt Vonk sloeg in de derde inning de eerste honkslag. Een inning later volgde Virginie Anneveld haar voorbeeld.

Nog steeds kans

De eerdere overwinning op Brazilië houdt in dat Nederland nog steeds kans maakt op een plek in de volgende ronde van het wereldkampioenschap. Dan moet wel de wedstrijd van vandaag tegen Cuba (gespeeld om 21.30 uur Nederlandse tijd) worden gewonnen. Mexico heeft zich door de winst op het Koninkrijksteam al verzekerd van de eerste plaats in de poule.

De vastberadenheid die de dames tegen Mexico lieten zien, zal nodig zijn tegen het Cubaanse team. Cuba wist zowel tegen Mexico als Brazilië niet te winnen, terwijl Brazilië dankzij de overwinning op Cuba nog kan hopen op een tweede plaats in de poule als het Koninkrijksteam niet weet te winnen van Cuba. Alles hangt dus af van de wedstrijd van later vandaag.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal