Het Nederlands AAA-team bleef in Gijón ongeslagen.

EK U18 2016

Bijzonder toernooi voor Stefan(o) Iannelli

Bijzonder toernooi voor Stefan(o) Iannelli

Het Nederlands AAA-team bleef in Gijón ongeslagen.

Stefan Iannelli bleef met het Nederlands AAA-team in Gijón ongeslagen.
Foto: © Frans Wiesemann

Op het roster van het AAA-Team van Team Kingdom of the Netherlands, die het EK Junioren honkbal heeft gewonnen door in de finale Italië te verslaan, stond Stefano Iannelli. Geboren in 2000 en dus nog 2 seizoenen in deze categorie voor de boeg, heeft Iannelli (een werper) slechts een inning gespeeld. Sommigen zullen zich hem herinneren als de bat boy van Italie bij de EK 2012, dat in Rotterdam door de Azzurri werd gewonnen.

Stefano Iannelli (om precies te zijn: op het roster van Nederland staat hij vermeld als Stefan) is de zoon van Luigi Iannelli, ex-speler van Lazio, die naar Nederland is verhuisd na Carina Mak te hebben leren kennen, die daarna zijn echtgenote is geworden en hem drie kinderen heeft geschonken, die nu alle drie aktief in hit and run zijn.

De zus van Stefano die Laura heet, is een softbalspeelster. Zij heeft met Nederland in 2013 deelgenomen aan het EK Under 16 en stond op het roster van de Dutch Destroyers, die in augustus Europa zullen vertegenwoordigen bij de Big League World Series

Op vrijdag 9 juli heeft Stefano zijn grootvader Otello verloren, die op 90-jarige leeftijd overleed. Als groot aanhanger van het honkbal heeft Otello Iannelli gevraagd dat zijn kleinzoon bij de nationale ploeg zou blijven. De wens van de grootvader werd gerespecteerd. Stefano met zijn hele familie zal de komende dagen in Italie zijn voor een laatste groet aan Opa.

Dit artikel is een vertaling van het artikel dat eerder op de website van de Italiaanse bond verscheen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2016