De speelsters van het nationale dames honkbalteam bij hun presentatie in het Pim Mulierstadion.

Honkbal

Dames honkballers uitgezwaaid op Honkbalweek

Dames honkballers uitgezwaaid op Honkbalweek

De speelsters van het nationale dames honkbalteam bij hun presentatie in het Pim Mulierstadion.

De speelsters van het nationale dames honkbalteam bij hun presentatie in het Pim Mulierstadion.
Foto: © Rob Jelsma

Op de achtste speeldag van de Honkbalweek Haarlem is het nationale dames honkbalteam door het Nederlandse publiek uitgezwaaid, voordat zij komende maand op het vliegtuig stappen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap. De internationals betraden, op Ladies Day, voor aanvang van de wedstrijd uit de halve finale tussen Nederland en Japan het veld van het Pim Mulierstadion.

Het wereldkampioenschap dameshonkbal wordt van 3 tot en met 11 september gehouden in het Zuid-Koreaanse Gijang City. Voor het vierde jaar op rij neemt ook Nederland deel aan het WK. Oranje is daarmee het enige Europese team in een deelnemersveld van twaalf landen.

Op 27 augustus vertrekken de honkbalsters naar Azië. In de aanloop naar het WK in Zuid-Korea verblijft het Nederlands team eerst op uitnodiging van de prefectuur Saga voor een trainingskamp in Ureshino. Daar staan tussen 28 augustus en 1 september een aantal oefenwedstrijden tegen collegeteams op het programma.

Eerste bal

Afgelopen zondag speelde het damesteam nog een oefenwedstrijd in Heemstede tegen RCH/Pinguïns. Vandaag werd een centrale training gehouden bij Onze Gezellen in Haarlem. Gisteravond woonde de selectie op Ladies Day van de Honkbalweek Haarlem de wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Japan bij.

Voorafgaand aan die wedstrijd, die met 3-0 door Oranje werd gewonnen, werden de honkbalsters van manager Eddie Dix het veld opgeroepen en voorgesteld aan het aanwezige publiek. De zeventienjarige debutant Maud Werkman van HSV Thamen mocht vervolgens de ceremoniële eerste bal gooien.
Tijdens de zevende editie van het WK dames honkbal treft ook het Nederlands damesteam over twee maanden Japan. De viervoudig wereldkampioen is evenals bij de honkballers aanvoerder van de wereldranglijst.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal