Famke Gildemacher aan slag voor Nederland tijdens het WK in 2014.

Softbal

Interview Helden Online: Maxime van Dalen

Interview Helden Online: Maxime van Dalen

Maxime van DalenRobert Prins van Helden Magazine interviewde Maxime van Dalen tijdens het WK Softbal in Surrey, Canada.

VAN DALEN: ‘BEN SOMS IETS TE PERFECTIONISTISCH’

De Nederlandse softbalsters wonnen vrijdag met 8-2 van Nieuw-Zeeland. Daarmee verzekerden de meiden zich in ieder geval van de zesde plek op het wereldkampioenschap, een evenaring van het resultaat van twee jaar geleden. Helden Online sprak na afloop met speelster Maxime van Dalen. Een gesprek over perfectionisme, haar voorbeelden en de Olympische Spelen van 2020.

Perfectionistisch
Maxime van Dalen verkeert in de vorm van haar leven. De eerste honkvrouw sloeg dit WK al twee homeruns. Toch kan het allemaal nog wel wat beter vindt ze. “Net als veel meiden in ons team ben ik erg perfectionistisch,” zegt Maxime in gesprek met Helden Online. “In mijn ogen kan het altijd beter. Aan de ene kant is het goed om nooit tevreden te zijn, maar ik sla ook weleens door. Soms doe ik in een wedstrijd wel tien dingen goed en maar twee dingen fout. Toch focus ik me dan op datgene wat verkeerd ging. Ik vind het heel moeilijk om de lat wat lager te leggen voor mezelf.”

Ondanks het feit dat Maxime het nog altijd lastig vindt om tevreden te zijn met haar prestaties, is het de laatste jaren wel beter geworden. “Vroeger was ik mentaal nooit zo sterk. Als ik tijdens mijn eerste slagbeurt uit ging, bleef dat de hele wedstrijd in mijn hoofd zitten. Daardoor was het erg lastig om in de wedstrijd te komen. Tegenwoordig kan ik het steeds makkelijker van me afzetten. Nu denk ik: prima. Kan gebeuren. Er komt nog een aantal slagbeurten, waarin ik mezelf kan laten zien. Afgelopen jaar is een heel belangrijk moment in mijn loopbaan geweest. Toen werd ik voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands team. Dat was voor mij een bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

Lees het volledige artikel op www.heldenonline.nl

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal