Softbal

Team USA pakt wereldtitel

Team USA pakt wereldtitel

 

Team-USA-Softball

Team USA met de Wereldbeker (Foto: Ringor Fastpitch)

De afgelopen dagen was er van alles te melden over de avonturen van ons Koninkrijksteam op het wereldkampioenschap in Surrey Canada.  De Oranje dames zorgden er eigenhandig voor dat een Europees team voor het eerst op een WK de eerste vier wist te bereiken. En ook al was de wens om direct een medaille binnen te slepen, bleek het nog niet mogelijk om Canada te verslaan. Een vierde plek is echter al een wereldprestatie waarop wij (en het gehele Europese softbal) trots mag zijn.

Dat betekende natuurlijk wel dat er in de finale geen Oranje shirtjes te vinden waren. Zoals ook de voorgaande jaren stonden de twee dominante grootmachten in het softbal tegenover elkaar. Amerika en Japan vechten al zo’n zes jaar samen om de eerste plaats op het WK. Amerika wist op 2010 de overwinning nog voor het laatst naar zich toe te trekken, terwijl Japan in 2012 en 2014 met de prijzen en roem naar huis ging. De twee teams staan, verdiend, dan ook eerste (Japan) en tweede (Amerika) op de wereldranglijst.

Titanenstrijd

Een titanenstrijd ontvouwde zich afgelopen zondag  in de finale van het WK. Amerika bleef het gehele toernooi ongeslagen en wist zelfs het Japanse team al een keer eerder te verslaan in de eerste kwartfinales. Hierdoor moest Japan eerst nog over het voor Nederland te sterke Canada heen om uiteindelijk in de finale weer Amerika te treffen.

De eerste inning verloopt als een sprookje voor de Amerikanen wanneer Alison Aguilar met een diepe honkslag ervoor zorgt dat het eerste punt op het scorebord gezet kan worden wanneer Jazmyn Jackson de thuisplaat bereikt. Nog euforisch van de goede start van de wedstrijd komt vervolgens Michelle Moultrie aan slag, terwijl Valerie Arioto en Alison Aguilar op de honken staan. Twee wijdballen verder weet Moultrie de knuppel hard tegen de bal te krijgen en een prachtige homerun te slaan in de eerste inning. Een score van 4-0 is een droombegin voor het Amerikaanse team

Homerun overdosis

Het blijft de verdere wedstrijd ook homeruns regenen. Amerika weet ze echter beter te timen dan het Japanse team, die met homeruns van Haruna Sakamoto en Misato Kawano slechts drie punten weten te scoren in de hele wedstrijd. Amerika herhaalt in de vierde inning echter het kunstje uit de eerste inning en brengt met een homerun van Haylie McCleney nog een keer drie punten binnen.

De gouden medaille gaat dankzij de 7-3 score in 7 innings na 6 jaar dan ook eindelijk weer naar het Amerikaanse team, die zo laten zien hoe dicht de eerste plaatsen van de wereldranglijst bij elkaar staan. De tweede plek behoort toe aan het Japanse team, terwijl Canada er voor de neus van onze Oranje dames vandoor gaat met het brons.

Hoop voor de toekomst

De strijd om de titels gaat natuurlijk wel onverminderd verder en Japan krijgt in 2018 een herkansing met thuisvoordeel wanneer het volgende WK in Chiba, Japan wordt gehouden. Tot die tijd staan wij natuurlijk op de banken om ons Koninkrijksteam en hun stijgende lijn toe te juichen – want als we nu de vierde plek weten te veroveren kan de top drie niet lang op zich laten wachten!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal