Randolph Oduber.

Softbal

Bestuurslid Arends: ‘Het overtrof onze verwachtingen en zet softbal (weer) op de kaart’

Bestuurslid Arends: ‘Het overtrof onze verwachtingen en zet softbal (weer) op de kaart’

petra arendsVan 15 tot en met 24 juli was Team Kingdom of the Netherlands actief op het WK Softbal Dames in Surrey, Canada. Niemand minder dan KNBSB-bestuurslid topsport softbal Petra Arends vergezelde de dames als supporter in de jacht naar een top 8-klassering. Softbalsite.com nam bij terugkomst een kort interview met haar af.

Hoe heb je het WK ervaren?
Arends: “Het was een schitterende week. Al vanaf de eerste dag zag ik een homogeen en goed op elkaar ingespeeld team inclusief staff. De sfeer was ontspannen, maar wel zeer gefocust. Die enorme gedrevenheid en de acceptatie, ‘to take one for the team’, maakte de basis supersterk”.

Met een grote glimlach vervolgt Arends: “Er was een flinke supportersgroep aanwezig. Voornamelijk ouders, maar ook een aantal supporters vanuit Nederland en Canada. Onder de Canadese supporters zat een moeder en haar zoon met Nederlandse voorouders. De zoon heeft, zo blij als hij was met het door ons geschonken oranje shirt, de hele week het team aangemoedigd en gezwaaid met de Nederlandse vlag. En tijdens de volksliederen was de luide mooie stem van Cobus Oosting goed te horen en werd het muisstil in het stadion. Naast de overwinningsmomenten waren dat voor mij wel echte kippenvelmomenten. Ook was het leuk om te zien dat andere Europese landen zich achter Oranje gingen scharen naarmate we verder kwamen. Europa was trots!”.

Vooraf was de doelstelling om de top 8 te bereiken. Iedereen hoopt altijd op meer, zo ook Arends: “Natuurlijk hoop je stiekem om zo’n mooi resultaat, maar een plaats bij de top 8 was het uitgangspunt en had voor ons prima geweest. Het is immers een jonge groep speelsters. Iedereen had zijn eigen sterke aandeel in het resultaat en met een Britt Vonk ‘on fire’ kon het resultaat niet uitblijven!”.

 

Lees het volledige interview in de nieuwe SoftbalDINO die binnenkort uitkomt!
www.softbaldino.nl

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal