Honkbal

MLB Report: Bogaerts slaat erop los tegen de Twins

MLB Report: Bogaerts slaat erop los tegen de Twins

DatW MLB

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Weekoverzicht (18 t/m 24 juli 2016)

Knipsel

Xander Bogaerts speelt het liefst 162 wedstrijden tegen de Minnesota Twins. De pitchers van de Twinkies hadden geen antwoord op de 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox die elf honkslagen verzamelde in vijftien slagbeurten. In zijn laatste elf wedstrijden tegen de Twins slaat Bogaerts 27-uit-43 (.628 slaggemiddelde). Bogaerts staat met 132 honkslagen op een tweede plaats in de MLB.

Knipsel

De Baltimore Orioles slaan de meeste homeruns in de MLB. Mannen als Chris Davis, Mark Trumbo en Manny Machado staan in de schijnwerpers, terwijl Jonathan Schoop een beetje onder de radar vliegt. De tweede honkman van de O’s sloeg tegen de New York Yankees en de Cleveland Indians zijn zestiende en zeventiende bomb van het seizoen. In Yankee Stadium was Schoop ook goed voor een two-run double, terwijl hij in het duel met de Indians doodleuk de vierde out maakte in de inning.

Knipsel

Jedd Gyorko ramde in de negende inning een pitch van Kenley Jansen over de hekken voor een gelijke stand. De vijfde blown save van het seizoen voor de 28-jarige closer van de Los Angeles Dodgers. Jansen herstelde zich twee dagen later tegen de St. Louis Cardinals met twee strikeouts en save nummer 29. Jansen gooide in vier wedstrijden tegen de Washington Nationals en de Cardinals totaal vier innings en gaf daarin twee honkslagen en één run op met vier strikeouts.

Knipsel

Sports Illustrated over het post-Jeter tijdperk in New York en de progressie die Didi Gregorius heeft geboekt. De 26-jarige shortstop van de Yankees beroofde Adam Jones van de Baltimore Orioles van een honkslag. In het duel met de San Francisco Giants sloeg hij een overtuigende ground rule double. Gregorius beschikt ook over een kanon van een arm. Mac Williamson van de Giants dacht even te gaan scoren, maar Gregorius vuurde de bal af naar thuis voor de out. Tussen de wedstrijden door trapte Gregorius een balletje met de Spanjaard David Villa van New York City FC.

Knipsel

Andrelton Simmons’ .286 slaggemiddelde is het hoogst sinds zijn rookie-seizoen voor de Atlanta Braves (.289 slaggemiddelde in 2012). Hij heeft nu vier wedstrijden op rij waarin hij goed is voor minimaal twee honkslagen, waaronder twee keer een RBI-single tegen de Houston Astros. In het duel met de Texas Rangers was Simmons goed voor een spectaculaire vangbal.

Knipsel

De Texas Rangers zijn op zoek naar een startende werper. De overige 29 teams zijn geïnteresseerd in Jurickson Profar. Een trade tussen de Rangers en de Chicago White Sox leek zaterdag in de maak nadat startende werper Chris Sale aan de kant werd gehouden. Later werd duidelijk dat Sale naar huis werd gestuurd omdat hij met een mes de throwback uniforms van de White Sox had vernield. De verwachting is dat Profar in Texas blijft. Niet gek, wanneer je zijn volgende actie ziet. Wow!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal