Dwayne Kemp voor Curaçao Neptunus in actie tegen Pickles UVV.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus zeker van eerste plaats

Curaçao Neptunus zeker van eerste plaats

Dwayne Kemp voor Curaçao Neptunus in actie tegen Pickles UVV.

Dwayne Kemp voor Curaçao Neptunus in actie tegen Pickles UVV.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus heeft zich met twee overwinningen op Pickles UVV verzekerd van de eerste plaats in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Het is de 21e keer in totaal en de eerste keer sinds 2014 dat de Rotterdamse club de reguliere competitie als winnaar afsluit. Daarmee heeft Curaçao Neptunus zich bovendien geplaatst voor de European Champions Cup van volgend jaar.

Het Rotterdamse Neptunus, dat vorig jaar voor de zestiende keer in de clubhistorie landskampioen werd, speelt morgen nog tegen Pickles UVV en volgende week een serie van drie wedstrijden tegen L&D Amsterdam. Het verschil met de concurrentie is inmiddels al zo groot, dat de eerste plaats in de totaalstand de ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen niet meer kan ontgaan.

Curaçao Neptunus won dit seizoen al 32 van zijn 38 wedstrijden en verloor nog maar vijf keer. De met internationals overbeladen selectie won, met catcher Dashenko Ricardo en buitenvelder Randolph Oduber, deze week ook beide wedstrijden tegen Pickles UVV.

Achterstand

Daarmee is concurrent L&D Amsterdam in de totaalstand op een achterstand gezet van negen punten. De Amsterdamse honkballers wonnen 28 van hun 38 wedstrijden. Curaçao Neptunus heeft momenteel zowel de beste slagman als de beste pitcher uit de hoofdklasse binnen de gelederen.

Met 54 honkslagen en een slaggemiddelde van .386 voert Christian Diaz het slagklassement aan, terwijl Kenny van den Branden het laagste verdiende puntengemiddelde heeft (0.45). De Belgische pitcher speelde elf wedstrijden, won er acht en verloor er nog geen één. Ploeggenoot Gianison Boekhoudt leidt het klassement met homeruns (5).

European Champions Cup

Met de eerste plaats in de reguliere competitie verzekert Curaçao Neptunus zich bovendien van deelname aan de European Champions Cup van volgend jaar. Tijdens dat Europees clubtoernooi krijgen de Rotterdamse honkballers de kans om de titel terug te veroveren, die Neptunus vorige maand verloor aan L&D Amsterdam.

Het tweede Nederlandse ticket voor de European Champions Cup gaat naar de winnaar van de Holland Series. Als Curaçao Neptunus zich ook voor die best-of-seven plaatst, verzekert de andere finalist zich in ieder geval ook van deelname aan het Europese clubtoernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse