Chris Garia (voorgrond) heeft voor Vaessen Pioniers zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Debuut Chris Garia in hoofdklasse

Debuut Chris Garia in hoofdklasse

Chris Garia (voorgrond) heeft voor Vaessen Pioniers zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse.

Chris Garia (voorgrond) heeft voor Vaessen Pioniers zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse..
Foto: © Rob Jelsma

International Chris Garia heeft zijn debuut gemaakt in de Nederlandse hoofdklasse. De 23-jarige honkballer van Curaçao kwam vanmiddag voor Vaessen Pioniers uit in de wedstrijd tegen DSS. Afgelopen week nam Garia nog met het Koninkrijksteam deel aan de Honkbal Week Haarlem. Dat toernooi werd door Oranje gewonnen.

Chris Garia kwam zeven seizoenen als profhonkballer uit voor de organisatie van Texas Rangers. Voor deze Amerikaanse profclub kwam hij onder meer uit voor het Double A-team Frisco RoughRiders en het Triple A-team Round Rock Express. Vorige maand werd de overenkomst door Texas Rangers verbroken. Garia meldde zich hierop in Nederland voor deelname aan de Honkbal Week Haarlem.

Tijdens dat toernooi speelde Garia uiteindelijk zes van de zeven wedstrijden van Oranje, waarvan vijf keer als startende midvelder. Daarin kwam hij tot zes honkslagen (.316) en vier gescoorde punten. Verdedigend speelde de honkballer van Curaçao foutloos. Het was het tweede toernooi voor Garia met Oranje, nadat de buitenvelder vorig jaar voor de Premier 12 zijn debuut als international had gemaakt.

Vaessen Pioniers

Om wedstrijdritme te houden in de aanloop naar het aankomende Europees kampioenschap, heeft de Curaçaose buitenvelder zich nu gevoegd bij de hoofdklasseselectie van Vaessen Pioniers. De ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin staat momenteel op een tweede plaats in de tweede periode.

Vandaag volgde het debuut van Garia in de hoofdklasse. In de thuiswedstrijd tegen DSS kwam hij in de zesde inning als pinch-hitter in de wedstrijd voor Kevin Dirksen. In twee slagbeurten sloeg de Curaçaose honkballer één vangbal en één keer de bal in een dubbelspel. Vaessen Pioniers won de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Blessure

Ook international Dashenko Ricardo heeft zich met het oog op het EK gemeld bij een club uit de hoofdklasse. De catcher keerde deze week terug bij Curaçao Neptunus. Deze Rotterdamse club verliet hij ruim een maand geleden plotseling om terug te keren naar Curaçao. Met de regerend landskampioen had Ricardo toen al de afspraak gemaakt terug te keren als hij zich voor het EK weer in Nederland zou melden. Die afspraak loste hij afgelopen donderdag in.

Hij nam als catcher plaats achter de plaat in de met 6-4 gewonnen wedstrijd tegen UVV. In diezelfde wedstrijd maakte ook voormalig profhonkballer Randolph Oduber zijn rentree bij de Rotterdamse ploeg. Oduber speelde na zijn hoofdklassedebuut op 26 mei twee wedstrijden, maar moest daarna met een blessure ruim een maand aan de kant blijven. Inmiddels lijkt de Arubaanse buitenvelder op tijd te zijn hersteld voor het Europees kampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse