Vaessen Pioniers heeft zich in navolging van onder meer Curaçao Neptunus geplaatst voor de Play-Offs.

HB Hoofdklasse

Vaessen Pioniers zeker van Play-Offs

Vaessen Pioniers zeker van Play-Offs

Vaessen Pioniers heeft zich in navolging van onder meer Curaçao Neptunus geplaatst voor de Play-Offs.

Vaessen Pioniers heeft zich in navolging van onder meer Curaçao Neptunus geplaatst voor de Play-Offs.
Foto: © Rob Jelsma

In navolging van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam heeft dit weekeinde ook Vaessen Pioniers zich geplaatst voor de Play-Offs. De Hoofddorpse club voegde drie overwinningen aan zijn totaal toe en werd daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. Kinheim is dichtbij om zich als vierde en laatste ploeg te plaatsen voor de Play-Offs, maar heeft daarvoor nog wel één punt nodig.

Tijdens de eerste periode verzekerden Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zich al van deelname aan de Play-Offs. De Rotterdamse titelverdediger verloor slechts twee van zijn eerste 21 wedstrijden en werd daarmee winnaar van de eerste periode. L&D Amsterdam eindigde met drie punten achterstand op een tweede plaats.

In de tweede speelronde kregen nog twee teams de kans om zich te kwalificeren voor de Play-Offs. Hoewel HCAW een sterke start had, bleken al snel Vaessen Pioniers en Kinheim de twee voornaamste kandidaten. De Hoofddorpse honkballers hebben zich nu als derde ploeg geplaatst voor de laatste vier.

IJzersterk

Met name Vaessen Pioniers speelde ijzersterk in de tweede periode. De ploeg van de debuterende hoofdcoach Dè Flanegin won tot dusver veertien van zijn achttien wedstrijden. Daarmee staat de club uit Hoofddorp op een tweede plaats achter titelverdediger Curaçao Neptunus. Tijdens die serie werd onder meer twee keer gewonnen van de Rotterdammers en zelfs driemaal op rij van Europees clubkampioen L&D Amsterdam.

Ook Kinheim won deze week tweemaal van L&D Amsterdam. Donderdagavond werd het 7-3 voor de Haarlemmers en zaterdag volgde nog eens een 2-1 overwinning. Vandaag kreeg de ploeg van hoofdcoach Mike Crouwel de kans om zich als vierde en laatste ploeg te plaatsen voor de Play-Offs, De Haarlemse honkballers kwamen al in de tweede inning op een 0-6 voorsprong, maar gaven die voorsprong in het slot van de wedstrijd alsnog uit handen. Met een walk-off tweehonkslag sloeg Danny Rombley in de negende inning L&D Amsterdam naar de 7-6 winst. Hierdoor moet Kinheim voor een plaats in de Play-Offs nog plaatsnemen in de wachtkamer.

Kleine kans

Omdat concurrent HCAW deze week tweemaal won van De Glaskoning Twins hebben de Bussumse honkballers ook nog altijd een kleine kans op de Play-Offs. In de laatste serie van de reguliere competitie moet Kinheim tegen De Glaskoning Twins in ieder geval nog één punt aan zijn totaal voegen. Als Kinheim drie keer verliest en HCAW wint zijn resterende drie wedstrijden tegen DSS, plaatst HCAW zich voor de Play-Offs. Kinheim is op zijn beurt dan weer afhankelijk van het resultaat uit de serie tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam.

Met een solide optreden van international Jim Ploeger (11-2-2-0) boekte HCAW vandaag zijn negende overwinning om in het spoor te bijven van Kinheim. De pitcher van HCAW stond in zes innings slechts twee hits toe aan de slagploeg van De Glaskoning Twins. Aanvallend scoorden Roeland Henrique (2 uit 3) en Kevin Weijgertse (2 uit 5) elk tweemaal voor de 4-6 winst. De tweede zege op Twins kan voor HCAW van pas komen als beide teams na volgende week in punten op gelijke hoogte eindigen. In verband met het gunstigere onderlinge resultaat eindigt HCAW dan op de vijfde plaats en start het de Runner-up competitie met de meeste (6) punten.

Uitslagen dertiende speelronde

Curaçao Neptunus – Pickles UVV: 6-4
Curaçao Neptunus – Pickles UVV: 4-2
Pickles UVV – Curaçao Neptunus: 3-5

HCAW – De Glaskoning Twins: 3-2
HCAW – De Glaskoning Twins: 4-3
De Glaskoning Twins – HCAW: 4-6

Kinheim – L&D Amsterdam: 7-3
Kinheim – L&D Amsterdam: 2-1
L&D Amsterdam – Kinheim: 7-6

Vaessen Pioniers – DSS: 11-0
Vaessen Pioniers – DSS: 3-0
DSS – Vaessen Pioniers: 2-5

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse