Jair Jurrjens in actie voor Uni-President 7-Eleven Lions.

Honkbal

Jair Jurrjens weg bij Taiwanese club

Jair Jurrjens weg bij Taiwanese club

Jair Jurrjens in actie voor Uni-President 7-Eleven Lions.

Jair Jurrjens in actie voor Uni-President 7-Eleven Lions.
Foto: © Honkbalsite.com

Enkele weken voor de start van het Europees kampioenschap heeft de Taiwanese profclub Uni-President 7-Eleven Lions de overeenkomst met international Jair Jurrjens verbroken. De dertigjarige Curaçaose pitcher kwam zeventien wedstrijden uit in de Chinese Professional Baseball League.

Jair Jurrjens keerde afgelopen november na negen jaar terug in de nationale selectie. Met het Koninkrijksteam nam de voormalig Major Leaguer deel aan de Premier 12. Tijdens het mondiale toernooi in Taiwan presteerde de honkballer van Curaçao zo goed, dat hij een contract kreeg aangeboden van Uni-President 7-Eleven Lions.

Voor deze club uit de Chinese Professional Baseball League speelde Jurrjens uiteindelijk zeventien wedstrijden, waarvan zestien als startend pitcher. Daarin kwam hij tot 67 strikeouts en 28 keer vier wijd in 90 1/3 inning. Jurrjens kwam tot zes overwinningen en zeven nederlagen en een verdiende puntengemiddelde van 5.38.

Liesblessure

Drie weken geleden raakte Jurrjens echter geblesseerd aan zijn lies. In de wedstrijd tegen Lamigo Monkeys moest hij na zeven honkslagen en vier punten tegen al na de eerste inning de wedstrijd verlaten door een liesblessure. Het was zijn tweede blessure dit seizoen en zorgde ervoor dat hij sindsdien niet meer in actie kwam voor zijn Taiwanese club.

Afgelopen week trok Uni-President 7-Eleven Lions hierop de Amerikaanse pitcher Darin Downs aan. Met de komst van de 31-jarige voormalig Major Leaguer is Jurrjens voor de Taiwanese profclub overbodig geworden en is een einde gekomen aan zijn eerste seizoen in de Chinese Professional Baseball League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal