Team Kingdom of the Netherlands zal het in dit Gocheok Sky Dome opnemen tegen Zuid-Korea, Chinese Taipei en een qualifier.

Honkbal

Koninkrijksteam tijdens WBC 2017 ingedeeld bij Zuid-Korea

Koninkrijksteam tijdens WBC 2017 ingedeeld bij Zuid-Korea

Team Kingdom of the Netherlands zal het in dit Gocheok Sky Dome opnemen tegen Zuid-Korea, Chinese Taipei en een qualifier.

Team Kingdom of the Netherlands zal het in dit Gocheok Sky Dome opnemen tegen Zuid-Korea, Chinese Taipei en een qualifier.

In maart 2017 wordt de vierde editie van de World Baseball Classic (WBC) gespeeld. Dit is het enige internationale toernooi waarbij de nationale teams de beschikking hebben over de grote sterren uit de Amerikaanse Major League Baseball. In de eerste ronde, die wordt gespeeld in het onlangs geopende Gocheok Sky Dome in Seoul, neemt Team Kingdom of the Netherlands het op tegen Zuid-Korea, Chinese Taipei en een nog te bepalen vierde land.

Om deze vierde plek in de poule spelen van 22 tot en met 25 september Brazilië, Groot-Brittannië, Israël en Pakistan in Brooklyn (New York) een kwalificatietoernooi.

In Chinese Taipei en Zuid-Korea treft Oranje twee geduchte tegenstanders, die respectievelijk derde en vierde op de wereldranglijst staan. Dat beide teams te verslaan zijn, heeft  Oranje al vaker bewezen. In 2013 werd tijdens de World Baseball Classic gewonnen van Zuid-Korea en tijdens de Premier 12 afgelopen november werd Chinese Taipei in eigen land verslagen. Bij de vorige editie van de WBC in 2013 bereikte Team Kingdom of the Netherlands de halve finales, waarin de uiteindelijke winnaar, de Dominicaanse Republiek, te sterk bleek.

Tijdens de WBC verwacht bondscoach Hensley Meulens een beroep te kunnen doen op Major Leaguers als Xander Bogaerts, Didi Gregorius, Kenley Jansen, Jonathan Schoop, Jurickson Profar en Andrelton Simmons, maar zeker ook op de in Japan spelende Wladimir Balentien en Rick van den Hurk.

Voordat het zover is speelt Team Kingdom of the Netherlands van 9 tot en met 18 september in eigen land het Europese kampioenschap en speelt het op 12 en 13 november in de Tokyo Dome tegen Samurai Japan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal