Curt Smith met zijn prijs voor het winnen van de Home Run Derby.

Honkbal

Curt Smith wint Home Run Derby

Curt Smith wint Home Run Derby

Curt Smith met zijn prijs voor het winnen van de Home Run Derby.

Curt Smith met zijn prijs voor het winnen van de Home Run Derby.
Foto: © Lincoln Saltdogs

International Curt Smith is maandagavond winnaar geworden van de American Association Home Run Derby. De 29-jarige Curaçaose honkballer van de Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs, tijdens het vorige Europees kampioenschap nog de Meest Waardevolle Speler, sloeg de meeste ballen over de hekken van het CHS Field in St. Paul (Minnesota).

In de eerste ronde van de Home Run Derby van de American Association, één van de onafhankelijke profcompetities uit de Verenigde Staten, sloeg Curt Smith maandagavond al tien homeruns om zich te plaatsen voor de halve finales. Geen enkele andere speler wist dat aantal nog te halen. In de finale moest Smith de enige homerun van Alonzo Harris (St. Paul Saints) overtreffen. In zijn eerste zeven beurten slaagde Smith daar echter nog niet in, maar hierna sloeg hij twee ballen diep over de omheining in het linksveld om alsnog de titel op te eisen.

Aan de American Association Home Run Derby namen in totaal acht spelers deel. De andere deelnemers waren Burt Reynolds (Texas Airhogs, 21 homeruns dit seizoen), Art Charles (New Jersey Jackals, 18), Josh Mazzola (Fargo-Moorhead RedHawks, 16), Marcus Nidiffer (Rockland Boulders, 13), Denis Phipps (Laredo Lemurs, 13), Alonzo Harris (St. Paul Saints, 12) en Tony Thomas (St. Paul Saints, 11). In het reguliere seizoen kwam Smith zelf tot dusver voor Lincoln Saltdogs tot elf homeruns.

All Star Game

De Homerun Derby maakte onderdeel uit van de festiviteiten rondom de jaarlijkse All Star Game. Daarin was Smith de startende aangewezen slagman voor de North All-Stars. In het bijzijn van 8.015 toeschouwers scoorde zijn team al driemaal in de eerste inning. Onder meer na een geraakt werper voor Smith met volle honken. De speler van het Koninkrijksteam kwam tijdens deze All Star Game tot één honkslag in drie slagbeurten. In het restant van de wedstrijd gaf North All-Stars de voorsprong niet meer uit handen en won de ploeg van Curt Smith het duel met 6-1.

Voor Lincoln Saltdogs, de koploper uit de Central League, kwam Smith in de reguliere competitie tot dusver tot een slaggemiddelde van .338, waarmee hij de nummer drie is in de American Association. In 51 wedstrijden kwam Smith tot 68 honkslagen, waaronder elf tweehonkslagen en elf homeruns. Hij heeft nog één homerun nodig om zijn hoogste aantal uit de American Association te evenaren. Vorig jaar sloeg hij in dienst van Lincoln Saltdogs twaalf homeruns.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal