Lennart Stut keer dit seizoen niet meer terug aan het roer bij DSS.

HB Hoofdklasse

Hoofdcoach Lennart Stut weg bij DSS

Hoofdcoach Lennart Stut weg bij DSS

Lennart Stut keer dit seizoen niet meer terug aan het roer bij DSS.

Lennart Stut keert dit seizoen niet meer terug aan het roer bij DSS.
Foto: © Rob Jelsma

DSS moet het seizoen afmaken zonder hoofdcoach Lennart Stut. Hij bracht afgelopen zondag na de 2-5 nederlaag tegen Vaessen Pioniers de spelersgroep op de hoogte van zijn besluit om per direct te stoppen als hoofdcoach van de Haarlemse ploeg. De taken van Stut worden overgenomen door voormalig international Nick Stuifbergen.

Lennart Stut was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij DSS. In november 2014 werd hij aangesteld als vervanger van Frank Koot, die na de promotie van DSS door het clubbestuur aan de kant was gezet. Voor Stut, die in 2014 nog speler was bij DSS, was het zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse. In zijn eerste seizoen leidde Stut DSS naar twaalf overwinningen in de reguliere competitie en een knappe eerste plaats in de Runner-up competitie. Daarin won DSS zes van zijn negen wedstrijden.

Dit seizoen bleven aansprekende resultaten echter uit. DSS begon het seizoen met negen nederlagen en boekte uiteindelijk tot dusver slechts zes overwinningen, de laatste drie op rij tussen 9 en 12 juni in de serie tegen Pickles UVV. Daarmee staat DSS in de twee speelronde nog boven de Utrechtse hekkensluiter, maar staat de Haarlemse ploeg in het totaalklassement wel op de achtste en laatste plaats.

Opgevolgd

Afgelopen weekeinde legde Stut zijn taken als hoofdcoach neer. Hij wordt de rest van het seizoen opgevolgd door de 35-jarige Nick Stuifbergen, die tussen 2000 en 2013 in de hoofdklasse als pitcher uitkwam voor Amsterdam Pirates, HCAW en Kinheim. Ook speelde hij voor het Koninkrijksteam, waarmee hij onder meer deelnam aan de World Baseball Classic. Momenteel is Stuifbergen hoofdcoach van het Rookie League-team van DSS.

Stuifbergen wordt geassisteerd door voormalig hoofdklassespeler Jerry Breek en Ivan Rodriguez, die onlangs aan de kant werd gezet bij Regensburg Legionäre uit de Duitse Bundesliga. Eerder was Rodriguez al hoofdcoach bij het Bussumse HCAW. Breek is de vader van de talentvolle pitcher Donny Breek, die dit seizoen zijn debuut in de hoofdklasse voor DSS heeft gemaakt. Het drietal leidde afgelopen dinsdag al de eerste training van de Haarlemse club.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse