Golden League

Season Finals: twee weekenden vol topsport

Season Finals: twee weekenden vol topsport

In 2015 werd Sparks Haarlem landskampioen tijdens de Season Finals.

In 2015 werd Sparks Haarlem landskampioen tijdens de Season Finals.
Foto: © Fred Versluis

Het finaleweekend van de Season Finals vindt zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 plaats op de velden van titelverdediger Sparks Haarlem. “Door alle belangrijke finalewedstrijden te bundelen in de Season Finals, zijn de toeschouwers verzekerd van twee weekenden vol topsport van hoogstaand niveau”, aldus Gijs Selderijk, Technisch Directeur KNBSB.

Sparks Haarlem bracht daar eerder dit jaar een winnend bid uit voor de Season Finals. Hierop kreeg de club uit Haarlem-Noord de organisatie van het sluitstuk van de Golden League damessoftbal door de honkbal- en softbalbond KNBSB toegewezen.

Daarnaast nemen de nummers 1 en 2 uit de Silver League het op hetzelfde Noordersportpark op tegen de degradatiekandidaten uit de Golden League, in de strijd om een plek in de hoogste Nederlandse softbalklasse.

Nieuwe opzet

De Season Finals werden in 2015 voor het eerst gehouden, en nemen sindsdien de plaats in van de traditionele Holland Series. In deze nieuwe opzet wordt de finale van de Nederlandse Golden League over twee weekenden gespeeld. De vier hoogst geplaatst teams nemen het in een play-off competitie op voor een plaats in de finale in het weekend van 24 en 25 september. De nummer 1 uit de play-offs plaatst zich direct voor de finale op zondag 2 oktober. De nummer 2 en 3 spelen op zaterdag 1 oktober nog een beslissende wedstrijd. De winnaar van de finale is Nederlands kampioen softbal.

Op de zaterdag en zondag van het finaleweekend vinden op dezelfde velden ook de degradatie- en promotiewedstrijden plaats, waarbij gestreden wordt voor een plaats in de Golden League en de Silver League.

Ambities

“Het recente succes van het Koninkrijksteam op het wereldkampioenschap softbal in Canada bevestigt nog maar eens de ambities en het hoogwaardige niveau van het Nederlandse damessoftbal”, aldus Technisch Directeur Gijs Selderijk.

In het winnende bid om de organisatie van de Season Finals benadrukte titelverdediger Sparks Haarlem bovendien de voordelen van de geografische ligging van zijn velden. “Haarlem staat niet voor niets bekend als dé honkbal- en softbalstad van Nederland”, zegt Sandra Nypels, voorzitter van de vereniging. “Kijkend naar de huidige stand in de competitie, is de kans groot dat er meerdere teams uit Haarlem en de directe omgeving gaan strijden om de landstitel. We kunnen dus wel stellen dat de Season Finals bij Sparks Haarlem thuiskomen.”

De toegang tot de Season Finals is voor alle wedstrijden gratis. De velden van Sparks Haarlem liggen op het Noordersportpark in Haarlem.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League