Honkbal

Sams kondigt vertrek bij Québec Capitales aan

Sams kondigt vertrek bij Québec Capitales aan

Kalian Sams slaat raak tijdens het Europees kampioenschap van 2014.Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Kalian Sams slaat raak tijdens het Europees kampioenschap van 2014.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

Profhonkballer Kalian Sams keert over twee weken terug naar Nederland. Hij heeft bij de Canadese profclub Québec Capitales zijn vertrek aangekondigd om de geboorte van zijn kind bij te kunnen wonen. De 29-jarige international is bij Québec Capitales momenteel leider met negen homeruns.

Kalian Sams werd vorig jaar door Québec Capitales uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Drie maanden geleden keerde hij voor het tweede seizoen op rij terug bij deze Canadese profclub uit de Canadian American Association of Professional Baseball (CanAm League). Maar door blessures kon hij ditmaal niet voor eenzelfde impact zorgen. Zowel in juni als juli miste hij een aantal wedstrijden door een blessure aan zijn hamstring.

Niettemin wist Sams in 45 wedstrijden wel negen homeruns te slaan, de meeste voor Québec Capitales en goed voor een vierde plaats in het klassement van de CanAm League. Voor Québec Capitales speelde Sams dit seizoen tot dusver 45 wedstrijden met 45 honkslagen (.265) en 25 binnengeslagen punten. Zelf scoorde hij 27 runs.

Play-Offs

De 29-jarige Sams miste onlangs opnieuw een aantal wedstrijden door een blessure aan zijn hamstring. Hoewel hij nog niet volledig is hersteld van zijn kwetsuur, heeft de honkballer uit Den Haag wel besloten om terug te keren in het team om zijn ploeg de komende twee weken nog te kunnen helpen op weg naar de Play-Offs. Québec Capitales staat momenteel met 41 overwinningen op een tweede plaats achter koploper New Jersey Jackals.

Dat wierp meteen zijn vruchten af. Sinds zijn rentree sloeg Sams al vijf punten over de thuisplaat en sloeg hij zes honkslagen in twaalf slagbeurten (.500). Gisteravond sloeg hij in de wedstrijd tegen de nummer vier Rockland Boulders bovendien zijn negende homerun van het seizoen. Het reguliere seizoen voor Québec Capitales wordt tussen zaterdag 3 en maandag 5 september afgesloten met een serie van drie wedstrijden tegen Ottawa Champions.

Vervanger

Over twee weken vertrekt Sams naar Nederland om de geboorte van zijn eerste kind bij te wonen. Hij keert hierna niet meer voor de Play-Offs terug naar Canada. Québec Capitales gaat op zoek naar een vervanger voor de Nederlandse buitenvelder. Als Sams tegen die tijd voldoende is hersteld van zijn blessure, heeft hij daarmee ook de mogelijkheid om met het Nederlands Koninkrijksteam in eigen land deel te nemen aan het Europees kampioenschap.

Sams is bezig aan zijn tiende profseizoen. Eerder stond hij onder meer onder contract van Seattle Mariners, Texas Rangers en San Diego Padres en speelde hij voor het Taiwanese Topco Scientific Falcons. De afgelopen vier seizoenen kwam hij uit in de onafhankelijke profcompetities Atlantic League en CanAm League.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal