Peter van Dalen keert terug als één van de managers.

All Star Game 2016

Van Dalen en Doney managers tijdens All Star Game

Van Dalen en Doney managers tijdens All Star Game

Peter van Dalen keert terug als één van de managers.

Peter van Dalen keert terug als één van de managers.
Foto: © Rob Jelsma

Peter van Dalen en Stanley Doney keren dit jaar terug als managers tijdens de tweede editie van de All Star Game. Vorig jaar leidde Van Dalen tijdens de allereerste All Star Game Team Rood naar een 5-2 overwinning op Team Blauw. Evenals vorig jaar is ook nu UVV de gastheer. De All Star Game op Sportpark De Paperclip wordt dit jaar gehouden op zondag 4 september.

Tijdens de eerste van de All Star Game won Team Rood, bestaande uit speelsters van regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem, DSS en Alcmaria Victrix, met 5-2 van Team Blauw. Meest Waardevolle Speelster werd Nadine Marinus. De speelster van Team Blauw sloeg in Utrecht met een tweehonkslag één van de punten voor haar ploeg binnen.

In september keert de All Star Game van de Golden League terug naar Utrecht. Dat gebeurt dit jaar zonder de honkballers. In verband met de voorbereiding op het Europees kampioenschap in Hoofddorp is besloten de All Star Game van de honkbal hoofdklasse dit jaar voor het eerst sinds de invoering in 2010 niet te laten spelen.

Technische staf

Voor de tweede editie van de All Star Game voor de softbalsters keren Peter van Dalen (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Stanley Doney (FysioExpert Olympia Haarlem) als managers terug. Als hoofdcoach van Team Rood krijgt Van Dalen opnieuw de beschikking over assistent-coaches Norman Ames (DSS). Daarnaast is ook Stanley Kock (Tex Town Tigers) aan de technische staf toegevoegd.

Met Doney keert bij Team Blauw ook assistent-coach Nick Braakman (Terrasvogels) terug. Als tweede assistent-coach komt Frank Zaal (De Glaskoning Twins) in actie voor Team Blauw. In overleg met de assistent-coaches stellen Van Dalen en Doney binnenkort de selecties samen voor de All Star Game.

Homerun Derby

De All Star Game op Sportpark De Paperclip gaat zondag 4 september om 14.00 uur van start en wordt om 11.00 uur voorafgegaan door de Homerun Derby. Vorig jaar werd de eerste Homerun Derby een prooi voor Karin Tuk, die met zestien homeruns meer ballen over de hekken wist te slaan dan concurrente Chantal Versluis (8). Als alternatief voor de All Star Game van de honkbal hoofdklasse wordt om 12.00 uur de Old Star Game gespeeld, een wedstrijd tussen verschillende oud-internationals en voormalig hoofdklassespelers.

De toegang voor de All Star Game is gratis, maar voor een zitplaats op de tribune wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in All Star Game 2016