Eerste honkman Curt Smith in actie tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk.

EK 2016

Koninkrijksteam oefent tegen Frankrijk

Koninkrijksteam oefent tegen Frankrijk

Eerste honkman Curt Smith in actie tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk.

Eerste honkman Curt Smith in actie tijdens de EK-wedstrijd tegen Frankrijk.
Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

In de voorbereiding op het Europees kampioenschap speelt het Nederlands Koninkrijksteam op woensdagavond 7 september om 19.00 uur op Sportpark De Paperclip in Utrecht een ‘Good Luck’ wedstrijd tegen de nationale ploeg van Frankrijk. Iedereen krijgt tijdens deze oefenwedstrijd de kans om de nationale honkballers succes te wensen voor de start van het EK.

Voor zowel de selectie van bondscoach Steve Janssen en onder meer benchcoach Andruw Jones als voor Frankrijk is de oefenwedstrijd van woensdag 7 september op Sportpark De Paperclip de laatste test voor de start van het Europees kampioenschap in Hoofddorp. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in Utrecht woensdag 7 september van 15.00 tot 17.00 uur een centrale training gehouden. Zowel de training als de wedstrijd zijn gratis toegankelijk. Wil je echter zitten tijdens de wedstrijd, dan kost dat € 5 inclusief kussentje (zolang de voorraad strekt).

Vier dagen eerder treffen beide teams elkaar ook al in het Franse Sénart tijdens de tweede editie van het France International Baseball Tournament. Het Koninkrijksteam verdedigt daar de titel, die het won in 2014. Toen werd Frankrijk in de finale met 2-3 verslagen.

Interland

De nationale ploeg stond 25 keer eerder in een officiële interland tegenover Frankrijk. Daarvan werden er 23 gewonnen. De laatste keer tijdens de tweede ronde van het Europees kampioenschap in 2014. Het Koninkrijksteam won dat duel met 14-5.

Tijdens het EK is Nederland ingedeeld in poule A, terwijl Frankrijk uitkomt in poule B. Frankrijk start het EK op vrijdagmiddag 9 september met een wedstrijd tegen Kroatië. Het Nederlands Koninkrijksteam opent het toernooi later op die dag tegen de nationale ploeg van Groot-Brittannië.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016